Web Analytics

Şerban Valeca: „Era un om deosebit, merită să-i păstrăm amintirea”

de | 10.03.2022 13:09 | Actualitate, Politica si Administratie

Campania ”O stradă şi un bust în Piteşti pentru Constantin Stroe”

Jurnalul de Argeș continuă campania ”O stradă și un bust pentru Constantin Stroe în Pitești” pentru cinstirea memoriei fostului director general de la Dacia. În ediția de săptămâna aceasta, am stat de vorbă cu Șerban Valeca, profesor la Universitatea din Pitești, fost director la Institutul de Cercetări Nucleare și parlamentar de Argeș.

”L-am cunoscut pe Constantin Stroe pe când eram director general la ICN. Dânsul era la Uzina Dacia atunci. Ne întâlneam cel puțin o dată pe an, cu ocazia unor exerciții de apărare civilă. Din păcate, simulam niște accidente nucleare, apropo de ce se întâmplă și în zilele noastre. Îmi amintesc că nu îi conveneau astfel de exerciții, pentru că trebuia să oprim și secții din uzină și deranjam. Dar apoi ne-am împrietenit chiar foarte bine. Am avut o colaborare foarte bună și ne-am apreciat reciproc. Am avut și niște programe sociale, am contribuit împreună la construirea unor parcuri de joacă pentru copii în Pitești, prin anii 90 și ceva, atunci când parcurile erau distruse. Am amintiri frumoase. Era un om deosebit și cred că merită să îi păstrăm amintirea.”

Citește și Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti!” / ÎPS Calinic: „Iniţiativa este o idee sănătoasă şi folositoare”

Citește și Ion Iordache, fost vicelider SAD: „Constantin Stroe a fost o mare personalitate, merită o stradă în Piteşti”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *