Web Analytics
scris luni, 28.03.2022

Senatul a adoptat proiectul de lege a desființării Secției Speciale

Proiectul de lege prin care este desființată Secția Specială a fost adoptat, luni dimineață, de Camera Senatului, aceasta fiind for decizional. Au fost înregistrate 86 de voturi „pentru”, 37 „împotrivă” și o singură abținere.

Senatul a adoptat proiectul de lege a desființării Secției Speciale

Citește și: Loteria Română anunță că a fost câștigat marele premiu de 3 milioane de euro

Proiectul de act normativ, iniţiat de Ministerul Justiţiei şi adoptat, pe 21 februarie, de Camera Deputaţilor, prevede că SIIJ se desfiinţează, iar competenţele sale vor fi preluate de Parchetele obişnuite, cauzele urmând să fie instrumentate de procurori anume desemnaţi. Proiectul de lege menţionează că posturile aflate în schema de funcţii şi de personal a Secţiei speciale la data intrării în vigoare a legii rămân în schema Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi vor fi preluate de Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Citește și: Începe simularea examenelor naționale

Conform actului normativ, urmărirea penală se efectuează de procurori anume desemnaţi de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la propunerea plenului Consiliului Superior al Magistraturii, pentru o perioadă de patru ani, potrivit procedurii prevăzute, denumiţi „procurori anume desemnaţi”. Amendamentele senatorilor USR şi AUR au fost respinse.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dara … cei care au infiintat-o, ce zic ; ori s-au facut … kk , „mirseo, fa-te ca lucrezi !”

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *