Web Analytics
scris luni, 28.03.2022

Începe simularea examenelor naționale

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a (seral) de liceu vor susţine, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării examenului de BAC, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Începe simularea examenelor naționale

Marţi va avea loc proba obligatorie a profilului probă scrisă, iar miercuri proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe data de 31 martie a.c. probă scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

Citește și: Incendiu la o hală de lemne din comuna Rucăr

Proba va începe la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Citește și: George Simion a fost ales preşedinte al AUR

Elevii din clasa a VIII-a de gimnaziu vor susţine simularea Evaluării Naţionale în zilele de 4 aprilie (proba scrisă la Limba şi literatura română) şi 5 aprilie (proba scrisă la Matematică). Liceenii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe data 6 aprilie proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

Foto: descriptiv

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită