Web Analytics
scris joi, 20.07.2023

Senatorul Dănuţ Bica s-a interesat despre distribuirea medicamentului iodură de potasiu către populaţie

Agresiunea declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei, prin amenințările create la adresa integrității unor centrale electrice nucleare din țara vecină atacată, au determinat autoritățile din România să adopte măsuri specifice pentru protecția populației împotriva riscurilor ce pot apărea în caz de urgenţă radiologică sau nucleară. În acest sens, prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1.648 din 21 iunie 2022 privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populaţie s-a stabilit procedura de distribuire a acestor comprimate, în scop preventiv, prin intermediul farmaciilor comunitare.

Senatorul Dănuţ Bica s-a interesat despre distribuirea medicamentului iodură de potasiu către populaţie

În legătură cu acest aspect, senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Sănătății: ”Din păcate, procedura aleasă de Ministerul Sănătății nu și-a demonstrat eficacitatea, în condițiile în care la finalul anului trecut rata de distribuire către populație la nivel național a medicamentului respectiv era de aproximativ 1%.
Având în vedere că riscurile asociate conflictului armat din Ucraina nu au dispărut, ci au crescut odată cu distrugerea centralei hidroelectrice Kakhovka, care pune în pericol și funcționarea normală a centralei nucleare de la Zaporojie, și luând în considerare faptul că perioada maximă de stocare a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate în farmacii este de 6 luni de la data recepției, vă solicit următoarele informații: Care era rata de distribuire către populație a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate la data de 15 iunie 2023 la nivel național? Dar în județul Argeș?; În condițiile în care la data 1 ianuarie 2023 era cunoscut relativul eșec al distribuirii acestui medicament către populație, ce măsuri ați adoptat în ultimele 6 luni pentru a remedia situația?”.

Citește și Senatorul Dănuţ Bica se interesează despre accesul gospodăriilor din Argeş la reţelele de apă şi canalizare

Citește și Structura personalului didactic din învățământul preuniversitar, în atenția senatorului Dănuț Bica

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *