Web Analytics

Senatorul Dănuţ Bica se interesează despre accesul gospodăriilor din Argeş la reţelele de apă şi canalizare

de | 25.05.2023 12:35 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în privința accesului gospodăriilor din localitățile județului Argeș la rețelele publice de alimentare cu apă și canalizare. Cu ajutorul programelor investiționale derulate în ultimii ani un număr important de gospodării au fost conectate la sistemele publice de alimentare cu apă și canalizare. Totodată, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, administrațiile publice locale au reușit să obțină finanțări suplimentare pentru modernizarea comunităților locale și creșterea standardului de viață al cetățenilor, în special în mediul rural.

Dănuț Bica: ”În condițiile în care pentru 2023 este programată realizarea celui mai mare volum de investiții publice din ultimele decenii, iar anumite categorii de proiecte, care beneficiază de finanțări externe nerambursabile, au termene scurte de implementare, vă solicit următoarele informații: Câte proiecte de investiții publice având ca obiectiv realizarea lucrărilor de alimentare cu apă potabilă și/sau canalizarea și epurarea apelor uzate au fost, sunt sau vor fi implementate la nivelul județului Argeș pe parcursul anului 2023? Care sunt localitățile beneficiare?; Care era, la 31 decembrie 2022, situația statistică (exprimată numeric și procentual) a gospodăriilor din județul Argeș branșate/racordate la rețelele publice de alimentare cu apă și de canalizare?; Cum va evolua situația respectivă până la finalul anului 2023, ca urmare a derulării programelor de investiții publice din acest domeniu?; Pentru localitățile cu gospodării disparate (din zona montană a județului Argeș), unde executarea rețelelor de canalizare și stațiilor de epurare nu se justifică din punct de vedere al eficienței economice, autoritățile publice locale vor putea accesa finanțări pentru construirea de fose septice ecologice individuale sau colective? Dacă răspunsul este afirmativ, care sunt programele destinate acestei categorii de proiecte?”.

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Guvernul continuă dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din România”

Citește și Senatorul Dănuţ Bica s-a adresat ministrului Mediului despre regularizarea pâraielor Bascov, Budeasa şi Cârcinov

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *