Senatorul Cristache l-a ameninţat cu procesul pe ministrul Vulpescu

de | 7.01.2016 13:53 | Dezvăluiri

Problema reabilitării unui monument precum Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, din Câmpulung, a intrat de curând şi în atenţia senatorului UNPR Iulian Cristache, deşi acesta nu reprezintă colegiul muscelean. În locul deputatului Gheorghe Marin şi al senatorului Ion Popa, Cristache s-a adresat anul trecut fostului ministru al Culturii, Ioan Vulpescu, cerându-i explicaţii despre modul în care s-au cheltuit banii pe lucrările de restaurare. Răspunsul primit a fost unul specific guvernanţilor: organizarea unei noi licitaţii pentru atribuirea lucrărilor este blocată de refuzul autorităţilor locale de a prelua imobilul, asta în condiţiile în care starea dezastruoasă în care se află Casa de Cultură impune o rapidă intervenţie. Iar administraţia câmpulungeană nu vrea monumentul istoric şi de arhitectură fără o recepţie a stadiului fizic al acestuia.
Demersul senatorului Cristache a devenit unul continuu la finele anului, atunci când acesta s-a îndreptat către ministrul Vulpescu cu o nouă interpelare. De data aceasta, parlamentarul argeşean a punctat concret întrebările şi a ţinut să precizeze faptul că lipsa de reacţie poate determina acţionarea în instanţă a lui Ioan Vulpescu. Numai că la doar câteva zile de la înregistrarea interpelării, Guvernul Ponta a căzut, iar în locul lui Vulpescu a venit Vlad Alexandrescu. De la acesta se aşteaptă, acum, răspunsul.

Dosar penal la Parchet

Situaţia în care se află Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, dar şi parcurile afectate de proiectul de reabilitare a Câmpulungului constituie obiect de dosar penal. Direcţia Judeţeană pentru Cultură Argeş a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere a monumentelor câmpulungene. Deocamdată cercetările vizează doar determinarea cu exactitate a faptelor, nefiind luat în considerare un anumit făptuitor.
Pe seama Casei de Cultură există deja procese între Institutul Naţional al Patrimoniului şi Romconstruct Holding Grup, firma constructoare, în una dintre cauze fiind inclusă şi Primăria Câmpulung. Lucrările de reabilitare au început în anul 2003 şi trebuia să fie finalizate în cel mult doi ani. S-au licitat 16 miliarde de lei vechi, dar s-a cheltuit o sumă dublă, fără finalitate.
Cătălin Ion Butoiu

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii