Web Analytics
scris luni, 31.01.2022

SEMNIFICAȚIA ZILEI – 31 ianuarie: Ziua „de-a-ndoaselea”

Ziua oferă o ocazie de a ne inversa căile, direcția sau pur și simplu cămașa. Desert pentru micul dejun, poate? Există multe modalități de a sărbători această zi distractivă, așa că lăsați-vă imaginația să vă fie ghidul.

SEMNIFICAȚIA ZILEI – 31 ianuarie: Ziua „de-a-ndoaselea”

Citește și: SONDAJ: Trei sferturi din cetățenii țării nu sunt de acord cu ieșirea României din spațiul UE

Această zi este foarte populară printre copiii de vârstă școlară, dar nu există o limită de vârstă pentru cine poate participa la toate distracțiile „de-a-ndoaselea”. Ziua”de-andoaselea” are o istorie foarte lungă. În aproape fiecare cultură a apărut o perioadă a anului în care toate regulile societății s-au transformat. Roma a avut Saturnalia, o zi în care toate normele sociale au fost transformate pe dos. Jocurile de noroc nu mai erau interzise, ​​iar stăpânii își petreceau ziua servindu-și sclavii la masa înaltă. În niciun alt timp nu a fost permisă vorbirea liberă, în special în rândul sclavilor, dar în timpul Saturnaliei, tot felul de insulte au fost permise.

Citește și: ”Din solidaritate, voluntari pentru comunitate”

Leonardo da Vinci a scris pe dos.Nu numai că artistul și inventatorul a scris de la dreapta la stânga, dar și-a scris scrisorile pe dos. În final, totul se rezumă la punerea la îndoială a modului în care este stabilită lumea și a regulilor pe care le avem în vigoare pentru a ne guverna comportamentul. Ziua „de-a-ndoaselea nu este doar o zi haoiasă, ci de revoluție mentală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...