Web Analytics

Semnal editorial. „Nopţile frumoasei” Maria Mona Vâlceanu

de | 28.03.2024 11:45 | Actualitate, Cultură, Home

Pe d-na prof. Maria Mona Vâlceanu nu știi de unde „să o apuci” atunci când vrei să-i faci o prezentare.
Poet, prozator, jurnalist, editor, animator cultural – Maria Mona Vâlceanu este un om dăruit cărților. Ca director al Editurii „Zodia Fecioarei”, publică o mulțime de cărți și te invită la lansarea lor. A doua zi te invită la un simpozion, ca președintă a Asociației culturale „Mircea Eliade”. A treia zi te invită la lansarea unui roman al său, „Singurătatea și Dragostea”, să zicem. A patra zi te invită la lansarea unor cărți de versuri, tocmai scrise, „Inelul de nuntă” ori „Poemele iubirii”. A cincea zi te invită la o ședință de cenaclu (pe care-l conduce, desigur), unde a invitat nume grele ale culturii române. În a șasea zi afli că tocmai a fost invitată la Roma, la simpozionul internațional „Dante Alighieri”. În a șaptea zi iar primești invitație, susține un simpozion despre „Experimentul Pitești”.

D-na Maria Mona Vâlceanu este o personalitate complexă a culturii piteștene, dar despre care nu prea se scrie, din păcate. E mai cunoscută la București ori Sibiu (unde este membră a Uniunii Scriitorilor din România) decât la Pitești.
Zilele trecute și-a lansat un nou roman, „Nopțile frumoasei”. Un roman de dragoste (de altfel, dragostea e firul roșu ce leagă tot ceea ce face). A lucrat doi ani la acest roman cu multe întâmplări autobiografice, dar și cu mult mister. Se vede că a fost influențată de prozatorul Mircea Eliade, îmbinând realismul cu fantasticul.
„Nopțile frumoasei” începe într-o notă de mister și se încheie cu un mister și mai mare. Cartea merită citită! Îți trebuie puțină cultură generală ca să înțelegi, iar cei care o cunosc o… recunosc în unele replici din roman!

Citește și Ziua Internaţională a Poeziei la Conacul Goleştilor

Citește și Doman s-a lansat tocmai la Roşiorii de Vede

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *