Web Analytics

Doman s-a lansat tocmai la Roşiorii de Vede

de | 21.03.2024 12:05 | Actualitate, Cultură, Home

Despre faptul că marele prozator (să nu ne ferim de cuvinte tari) Dumitru Augustin Doman a închipuit un volum de versuri am mai scris aici. Dar nu bănuiam că o să aibă probleme cu lansarea. Veșnic-tânărul Dumitru Augustin Doman a crezut, corect, că își poate aniversa vârsta – 70 – printr-o lansare deosebită. Dar a fost o lansare neașteptată.
Îl susține și Adrian Alui Gheorghe: „Dumitru Augustin Doman schimbă spada prozei pe floreta poeziei cu o lejeritate care îl lasă plin de uimire pe cititor. Cartea de poezie de față este o probă de cum cuvântul pus la muncile inspirației se ia atât de mult și de bine în serios, încât mulți poeți vor simți respirația fierbinte a celui care vine cu mult aplomb din urmă. Sâmburii epici pe care a crescut carnația poeziei lui D.A.D. amintesc de prozatorul care știe că orice roman fluviu a fost la început un fragment, o înseninare, o notație ca un izvor care provoacă la nesfârșit imaginația celui însetat”.

Astfel, după un volum de proză scurtă apărut în vară la LIMES – „Omul cu drujba roșie” – Dumitru Augustin Doman a revenit, în ipostază de poet, în scurt timp, ca autor al unei cărți de versuri. Pentru cei care-l cunosc, cine știe, în curând, Dumitru Augustin Doman o să publice un masiv volum de critică literară contemporană, de nu de filosofie (estetică), alături de un volum de scrisori de la marii scriitori ai literaturii noastre, cu care a fost prieten.
Volumul de versuri a fost lansat la Roșiorii de Vede, la 14 martie. A fost o dublă lansare de carte. „Zidul de ceață”, al lui Doman, și „Tageea”, a Florinei Carvaci (membră a Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România, Doman mutându-se, deși din Curtea de Argeș, din motive subiective, acum câțiva ani, la Filiala Alba).

Despre cărțile lansate la evenimentul organizat de Primăria Municipiului Roșiorii de Vede prin Serviciul pentru Cultură, Educație, Creație și Sport, în colaborare cu Consiliul Județean Teleorman, prin Centrul Judeţean pentru Conservare și Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, dar și despre cei doi autori a vorbit un alt membru, foarte important, al Uniunii Scriitorilor din România, și anume Ștefan Mitroi.
Alături de managerul CJCPCT Teleorman, Ciprian AGAPIE, reputatul scriitor și jurnalist Ștefan Mitroi a prezentat publicului proiectul „Scriitori de manual”, derulat prin CJCPCT Teleorman, proiect care a pornit la drum chiar de la Roșiorii de Vede.
Au urmat la microfon Dumitru Augustin Doman și poeta Florina Carvaci, care au citit și recitat din volumele lor și au transmis din emoția sufletelor lor.

Citește și Caragiale i-a cerut ajutor câmpulungeanului Scurei

Citește și Arhimandritul Arsenie Voaideş, licenţiat al Facultăţii de Teologie „Sfânta Filofteia” Piteşti

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *