Web Analytics
scris joi, 12.10.2023

Semnal editorial. „Femeia de ieri şi de azi” şi doamna ministru

După ce am anunțat că vom scrie doar despre cărțile primite la redacție, pentru rubrica „Semnal editorial”, am primit un mesaj de la o autoare cunoscută, d-na prof. Ana Tudor. Aceasta mă invita la lansarea primei sale cărți, dar… cu o condiție. Să-i confirm prezența la lansare, pentru că vine și „doamna ministru”. Doamna Alina Gorghiu, ministru al Justiției. Dacă nu confirmam, nu mă mai invita, mi-a sugerat!!!

Semnal editorial. „Femeia de ieri şi de azi” şi doamna ministru

Terminând cu corupția, cu dosarele DNA, d-na Gorghiu ar poposi, taman la Mioveni, ca spectatoare la o lansare de carte. Așa o fi! M-a surprins doar faptul ca o profesoară de engleză, la Școala „Liviu Rebreanu” din Mioveni, d-na Ana Tudor, să aibă relații așa de înalte. Am participat la sute și sute de lansări, fără de vreo umbră de ministru.
Sigur este că vineri, 27 octombrie 2023, la ora 17.00, va avea loc lansarea volumului de versuri „În leagănul șoaptelor hoinare”, la Centrul Cultural „Racovița” din Mioveni. Ce am înțeles de la d-na Ana Tudor este că prezența d-nei ministru e o certitudine, doar locația ar fi improbabilă.

Citește și Festivalul Național de Muzică Folk „Trivale Fest”, la finalul lunii octombrie, în Pitești

Titlul cărții e frumos. Poezia d-nei profesoare, pentru care d-na ministru o să bată drumul până la Mioveni, nu e atât de frumoasă. Vom cita prima poezie, spre a o convinge și pe d-na ministru despre ce e vorba. Poate rămâne… „la cratiță”. Prima poezie contează mereu, e incipitul unei cărți. Așadar, cum e „Femeia de ieri și azi” văzută de d-na profesoară Ana Tudor?

„Era doar la cratiță ieri/, Dar astăzi printre palmieri/ Își răsucește trupul zvelt,/ Având o nouă viață-n piept./ Cândva la albie spăla/ Și plozii pe rând îi hrănea./ Are-acum mașină, bonă,/ Trăirea-i nu-i monotonă./ Ea aștepta din armată/ Să-i vină soțul îndată;/ Astăzi asta neagă-n trombă,/ Vrea căsnicie de probă./ Era cu zestre cerută,/ Azi diplomă obținută;/ Mai ieri torcea lâna stivă,/ Azi la TV se vrea divă./ Când copii făcea senină,/ Era mamă eroină;/ Azi alocația-i un jet,/ S-o bea bărbatul la bufet./ Se mândrea c-au coroniță/ Un băiat sau o fetiță;/ Acum ea merge la sală,/ Nu știe ce fac la școală./ Ați ghicit, este femeia,/ Mai presus decât idea/ Și de orișicare glumă,/ Vă iubește, vă îndrumă.”
Ce ziceți, mergem la lansare, doamna ministru?!

Citește și Peste 6.000 de spectatori prezenți la cea de-a 6-a ediție TIFF Oradea

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...