Web Analytics
scris duminică, 16.10.2022

Șeful Salvamont Argeș, după ce 8 drumari au rămas blocați pe munte: “Își dau seama că au fost în pericol de moarte”

Șeful Salvamont Argeș transmite un mesaj pentru turiștii care se aventurează la plecările pe munte fără echipament. Reacția lui Ion Sănduloiu vine după ce ieri, salvamontiștii au recuperat 8 persoane aflate în pericol  într-un traseu de alpinism pe Umerii Pietrei Craiului. Intervenția a durat aproximativ 12 ore. 

Șeful Salvamont Argeș, după ce 8 drumari au rămas blocați pe munte: “Își dau seama că au fost în pericol de moarte”

Șeful Salvamont Argeș atrage atenția și spune că mersul pe munte nu începe cu Vf. Moldoveanu și, de asemena, turiștii trebuie să aibă cu ei echipament complet. Reamintim că cei 8 rămași blocați sâmbătă pe munte aveau asupra lor doar 2 hamuri. 
Citește și Drumul către Poiana Braşov, închis câteva ore sâmbătă şi duminică

“Partea bună este că cei opt își dau seama că au fost într-un pericol de moarte, situație în care au fost și colegii mei. Partea proastă este că mai sunt câteva sute de mii de potențiale victime, persoane care citesc pe net despre diverse ture de munte, și cred cu sinceritate că și ei pot, că doar au citit cărți motivaționale care le-au povestit că pot orice… chiar dacă sar etape.

Credeți-mă, nu tot ce zboară se mănâncă, nu tot ce citești pe net poate fi făcut a doua zi. Încă un sfat, mersul pe munte nu incepe cu Moldoveanu, sau cu trasee de alpinism cotate ca ușoare. Așa sunt cotate de către alpiniști, care au o experiență serioasă în spate.

Și aș mai aduce un omagiu deosebit tastaturiștilor (taste + turiști) adica utilizatorii fervenți de taste care au și eventuale vagi veleități de turiști montani. Un fel de auto-băgători în seamă, care au tot felul de probleme de formă: de ce postăm, că doar ne facem treaba, de ce spunem ca altitudinea e 1820 cand in realitate e 1865 etc… tot felul de „probleme grele” din dorința de a se face văzuți.

Tuturor celorlalți, drum bun, în siguranță!”, a scris Ion Sănduloiu pe pagina de Facebook. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *