Web Analytics
scris luni, 09.01.2023

Șeful Autorității Electorale Permanente, în vizorul Parchetului General

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul General că șeful Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, este acuzat de folosirea funcției pentru a-și favoriza cumnata, angajată în cadrul instituției pe care o conduce.

Șeful Autorității Electorale Permanente, în vizorul Parchetului General

Citește și: Dumitru Focșa, deputatul AUR care și-a agresat soția, vrea să se ocupe de “stoparea violenței în familie”

Agenția Națională de Integritate a anunțat luni, 9 ianuarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Constantin-Florin Mitulețu Buică a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de Președinte al Autorității Electorale Permanente a emis,  aprobat și semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la Cabinetul Vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente pe funcția de consilier.

Citește și: A mai murit o legendă a fotbalului brazilian. Suferea de cancer  

Șeful Agenției Electorale Permanente (AEP) Constantin Mitulețu Buică este acuzat de ANI că și-ar fi numit cumnata într-o funcție din instituție. Sesizarea a fost făcută în anul 2021 de către un fost director al Autorității Electorale Permanente în care indica faptul că președintele AEP și-ar fi numit cumnata în funcția de consilier la Biroul teritorial din Dolj.

Constantin Mitulețu Buică neagă acuzațiile  și spune că va contesta raportul emis de către Agenția Națională de Integritate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *