Web Analytics

Şefa Radiologiei ştia că doar ea şi încă o colegă pot lucra pe RMN-ul adus la Spitalul Judeţean

de | 6.12.2018 13:01 | Dezvăluiri

# Doctorii s-au trezit cu aparatul în braţe şi unii habar n-aveau să lucreze pe el „Doar doi medici din șase și-au asumat competența profesională de a interpreta acest tip de investigație”, explică Dan Manu, președintele Consiliului Județean # Acest haos la nivel de organizare a generat un uriaș scandal public în rândul pacienților, care aveau mari așteptări de la acest aparat modern promovat intens de Consiliul Județean

După ce ziarul nostru a dezvăluit în mai multe rânduri că RMN-ul de la Spitalul Județean funcționează cu sincope și după ce inițial ne-am lovit de o lipsă de comunicare, atât la CJ Argeș, cât mai ales la nivelul managementului Spitalului Județean, președintele Dan Manu s-a decis să dea cărțile pe față și să vorbească deschis despre acest subiect. Zilele trecute, președintele CJ Argeș ne-a spus, cu subiect și predicat, cum s-a ajuns la situația absolut scandaloasă ca doar doi din șase doctori să poată lucra la acest RMN de ultimă generație.

Pe hârtie, toți doctorii păreau că au competențe specifice. În realitate…

Concret, din documentele existente în dosarele profesionale ale medicilor care deservesc în prezent Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Județean Argeș, rezulta că șase medici au obținut competența pe RMN, după cum urmează: Dincă Eugenia (2012), Gliga Silvia (2008), Stan Iulia (2008), Dinescu Maria Lorelai (2006), Tudor Daniela Cornelia (2006) și Fianu Daniela Mirela (2001). ”În baza acestor competențe, Spitalul Județean Argeș a considerat că există resurse umane suficiente care să susțină dotarea unității cu un aparat RMN, cu scopul de a le acorda pacienților posibilitatea de a dispune de acest tip de investigație în județul Argeș și în sistem public”, spune Dan Manu. Numai că, după cum mărturisește același Dan Manu, ”am descoperit ulterior că ceea ce scria în hârtii nu corespundea cu realitatea. Iar doamna doctor Dincă, șefa Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, știa că doar doi doctori (dintre care unul era ea, n.red.) pot lucra efectiv la acel aparat RMN și nu mi-a comunicat acest lucru. Cum am descoperit inadvertența? În perioada următoare trainingului de către reprezentanții firmei de unde a fost achiziționat aparatul RMN și care a avut ca scop pregătirea personalului medical privind utilizarea acestuia și nu interpretarea rezultatelor investigației în sine, s-a constatat că doar doi medici și-au asumat competența profesională de a interpreta acest tip de investigație”.
Drept urmare, Spitalul Județean Argeș a început deja demersurile pentru ca ceilalți patru medici care dispun de competențe pe RMN să își completeze și actualizeze cunoștințele profesionale prin cursuri postuniversitare organizate de Universitatea de Medicină din București. Cursurile vor începe în ianuarie 2019 în cadrul Spitalului Clinic Fundeni – Clinica de Radiologie și Imagistică Medicală.
3 dan manuRemintim că, după dezvăluirile din “Jurnalul de Argeș”, șefa de la Radiologia Spitalului Județean, dr. Eugenia Dincă, care lucrează și la RMN-ul concurent de la Muntenia Hospital, a cerut – surpriză! – să fie suspendată un an. Dan Manu (foto), președintele CJ Argeș, ne-a precizat că deocamdată nu s-a luat o decizie privind această cerere neobișnuită.

 

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii