Web Analytics

Șefa Inspectoratului Școlar Județean: „Nu este primul an în care copiii din Argeș învață în containere”

de | 10.09.2021 14:24 | Actualitate, Politica si Administratie

În cadrul ședinței Consiliului Local Pitești din 26 august, profesoara Alina Manea, șefa Inspectoratului Școlar Județean Argeș, a solicitat ca municipalitatea să achiziționeze de urgență containere modulare care să fie folosite drept săli de clasă pentru Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și „Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân”. Solicitarea a venit în urma unor schimbări legislative care au condus la restructurarea claselor de elevi. În urma consultărilor s-a luat decizia ca sumele necesare sa fie transferate de la proiectul de reabilitare a Școlii Mircea cel Bătrân și de la studiul de oportunitate pentru trenul metropolitan. Vineri, 10 septembrie, cu trei zile înainte de începerea școlii, șefa Inspectoratului Școlar Județean Argeș a spus că încă nu au sosit aceste containere, dar că s-au găsit soluții pentru ca elevii să nu stea în stradă. 

Citește și O amintire de povestit copiilor: prima zi de şcoală, într-un container

„Probabil că nu este o soluție ideală, așa cum vorbeam. Existența celor două școli mari din Pitești care au solicitat trei containere, una a solicitat unul, alta a solicitat două containere și se va produce acest lucru. Dar nu este primul an în care copiii din Argeș învață în containere. Școala nr. 13, „Mircea cel Bătrân”, a funcționat și anul trecut cu containere și să știți că nu este pro-domo (pentru apărarea mea, n. red.) ceea ce vă spun acum, că eu sunt implicată în acest proces, copiii cei mici sunt foarte încântați de aceste containere. Ele arată foarte bine, să știți, poate sunt săli de clasă care nu arată în maniera în care arată containerul. Nu este o soluție à la longue (pe termen lung, n. red.), este adevărat, dar, dintre două rele, trebuie să alegem pe cea mai puțin rea, și atunci am apelat la această manieră. E vorba de schimbarea legislației. Până la urmă, am găsit soluții. N-au sosit, pentru că abia ieri au apărut vizibil banii de la primărie, există niște tranzacții, niște demersuri care se fac și colegii mei implicați în situația aceasta au făcut demersuri de achiziție, au luat legătura cu potențiali ofertanți de containere, astfel încât în cel mai scurt timp ele să și fie în curtea școlii. Luni, nu. Nu cred că se poate să le aibă luni. Am găsit soluții astfel încât copiii să nu stea în stradă. Luni este deschiderea anului școlar și noi nădăjduim cât mai repede cu putință să intrăm în normalitate și cu situația aceasta”, a spus prof. Alina Manea, inspector școlar general, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și Alina Manea, noua şefă a IŞJ Argeş: „Nu am contactat-o pe d-na Murguleţ, dimpotrivă, eu am aşteptat de la dânsa un telefon”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii