Web Analytics

Alina Manea, noua şefă a IŞJ Argeş: „Nu am contactat-o pe d-na Murguleţ, dimpotrivă, eu am aşteptat de la dânsa un telefon”

de | 15.07.2021 13:04 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Săptămâna trecută, prof. Alina Manea- directoarea Colegiului „Ion C. Brătianu”- a fost numită, printr-un ordin de ministru, inspector școlar general la IȘJ Argeș. Reamintim că Liliana Murguleț a fost demisă din această funcție după ce în spațiul public a fost acuzată că ar fi adus elevi de liceu să voteze la alegerile interne de la PNL Pitești, lucru negat de aceasta. Am discutat cu noua șefă a Inspectoratului Școlar Județean Argeș, prof. Alina Manea, despre câteva aspecte politice și profesionale care stau pe buzele multora în această perioadă.

„Am fost director pe mandatul PSD, dar n-am fost niciodată membru în PSD”

# Corpul de Control al Ministerului a mers, în aceste zile, și la Școala Generală Nr. 14 din Pitești, unde ar fi fost numită în funcția de director o doamnă învățătoare care nu ar avea pregătire în acest sens. Știți ceva?
– Nu, nu știu, este fals. La Școala Nr. 14, „Alexandru Davila”, director este d-na Vochin în momentul de față, care știu foarte bine că predă și engleză, deci e posibil ca eu să nu am toate datele respective, dar eu o cunosc pe d-na profesoară și nu văd care a fost problema legată de dumneaei. Chiar nu aș putea să contest în vreun fel această alegere din niciun punct de vedere. Eu o cunosc, profesional vorbind.
# Sunt colegi liberali care spun că ați fost numită director la Colegiul „Brătianu” în timpul mandatului PSD și acum există această neclaritate, dacă sunteți sau nu membru PNL sau PSD…
– Corect, o să exprimăm foarte clar aceste lucruri. Am fost director pe mandatul PSD, pe conducerea PSD, dar n-am fost niciodată membru în PSD. Era vorba de dl. inspector general Tudosoiu pe vremea aceea, cu care sunt și colegă la Colegiul „Brătianu” și nu este niciun fel de secret. Nu am fost niciodată în PSD, dar nu mă feresc să vă spun că sunt în PNL din mai 2021. Dar eu în PSD nu am fost niciodată și nici obligată să intru în PSD vreodată. Eu acolo (la Colegiul „Brătianu”, n. red.) mi-am construit activitatea cu atâta pertinență, încât lucrurile au vorbit de la sine. Asta nu înseamnă că nu o să fac în continuare aceleași lucruri.

„Nici vorbă de a veni director, la Colegiul «Brătianu», dl. Tudosoiu”

# S-a mai zvonit că dvs. ați fi putut fi numită aici, la IȘJ Argeș, pentru ca la conducerea Colegiului „Brătianu” să vină Dumitru Tudosoiu sau o altă liberală, Alina Turcescu…
– Îmi plac tare mult zvonurile acestea, dar mă bucur foarte tare că dvs. îmi dați posibilitatea să le clarificăm. Onestitatea de discuție este de apreciat în scopul clarificării unor lucruri. Nici vorbă de a veni la Colegiul „Brătianu” director dl. Tudosoiu, care, vă spun clar, și-a exprimat demult dorința de a nu fi director la Colegiul „Brătianu”. Nu mi-a exprimat-o mie, a exprimat-o în spațiul public de atâtea ori, iar în privința colegei Alina Turcescu nu cunosc astfel de amănunte. Aici nu cred că e vorba de cine își dorește și cine nu își dorește să fie director la „Brătianu”. Ne putem dori cu toții. Nu e mare lucru să fii director de unitate de învățământ, e mare lucru să fii în stare să fii director de unitate de învățământ, dar în privința ambilor colegi, permiteți-mi să vă spun, cu cea mai mare sinceritate, că nu au fost purtate nici măcar discuții în glumă despre acest lucru. Cât despre liberala Alina Turcescu, nu cunosc apartenența dumneaei politică, îmi este colegă apropiată, nu se pune problema de…

„Era firesc să ne întâlnim, dar dacă dumneaei nu a dorit…”

# Am mai înțeles că d-na Liliana Murguleț ar fi fost dezamăgită de faptul că, după ce ați fost numită inspector școlar general, nu ați contactat-o. Cum comentați?
– Nu am contactat-o pe d-na Murguleț, dimpotrivă, eu am așteptat de la dânsa un telefon. Eu nu am venit aici, în Inspectorat, aşteptând, cum cred că era firesc, să ne întâlnim, dar, dacă dumneaei nu a dorit o astfel de întâlnire, nu mi s-a părut normal să vin eu, cu lipsă de discreție, și să îi creez un disconfort mai mare decât i-a fost creat.
# Nu v-ați întâlnit?
– Nu, nu ne-am întâlnit. Nu am mai găsit-o aici pe d-na Murguleț miercuri, când am venit.

# Care este obiectivul general, acum, că ați venit la conducerea IȘJ Argeș?
– Este greu de spus, sincer, eu nu sunt genul de om care să vină cu niște discursuri învățate de acasă, cu niște predicții de întrebări la care să fiu pregătită să vă ofer o rețetă care să dea bine în presă. Este prematur ca eu să vă construiesc un obiectiv, o strategie extraordinară. Sistemul de învățământ trebuie normalizat. Sunt multe probleme în sistem, nu îmi arog dreptul că o să reușesc să fac toate aceste lucruri. Deocamdată, tot ceea ce îmi propun este să mă familiarizez cât de mult cu situația actuală. Este o situație nouă pentru mine, cum ar fi fost pentru orice alt coleg care ar fi venit în locul meu și în locul d-nei inspector general Murguleț. Vă rog să îmi permiteți să mă familiarizez cu asta și să iau un pic pulsul direcțiilor existente, pentru că totul este contracronometru, ca în viața de zi cu zi. Ar fi multe de făcut, dorința este mare. Dorința și puterea sunt într-o disproporționalitate până la un moment dat. Cu siguranță vom mai discuta despre lucrurile acestea, în perioada următoare, în funcție de cum vor evolua toate cele și în funcție de cum vom putea să ne organizăm o strategie și o proiecție serioasă, măcar a unui lucru, nu a unei game de proiecte, pe care să nu le putem îndeplini.

Citește și Noua șefă a IȘJ Argeș: „Știu ce mă așteaptă aici și în ce moment contextual am preluat, dar mi-am asumat”

Citește și Suspiciuni că elevi de la ”Brătianu” au consumat alcool la petrecerea de după Balul Bobocilor. Ce spun organizatorii şi conducerea colegiului

Citește și Profa de franceză a primit propuneri porno pe Messenger

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Ce este asta????? „Cât despre liberala Alina Turcescu, nu cunosc apartenența dumneaei politică….”.

  2. Da. Și eu am fost director din septembrie 2005 și nu am fost membru de partid. Nu m-a obligat nimeni, NICIODATĂ. În noiembrie 2020, însă, un reprezentant PNL m-a avertizat că, dacă nu îmi fac adeziune la PNL, voi fi destituită. În ianuarie 2021, când mi-a expirat mandatul ( am fost numită în baza concursului din 2016), PNL – ul a găsit înlocuitor în școală ( membru de partid), care s-a temut de răspundere, un laș, as zice! Acum am renunțat la a-mi depune dosar pentru detașare în interesul învățământului, începând cu septembrie 2021. E trist când se fac presiuni, când nu-ți sunt recunoscute competențele…, mai ales când sacrifici ani buni din viață pentru binele unei comunități, când îți sacrifici familia…