O amintire de povestit copiilor: prima zi de şcoală, într-un container

de | 9.09.2021 13:43 | Actualitate, Home, Opinii

Că tot începe școala săptămâna viitoare, am zis să scriu despre năstrușnica idee, ca să nu-i zic umilitoare de-a dreptul, ca unele școli din Pitești să-și primească elevii în containere. Iar problema a fost ridicată de conducerea Inspectoratului Școlar în ultima ședință de Consiliu Local. S-a invocat că nu sunt spații de clasă suficiente la două școli din Pitești. Aici am ajuns!
Nu vreau s-o dau în politică, nu vreau să fac nici teoria chibritului, dar parcă e prea mult și prea în batjocură! Începutul de an școlar, prima zi de școală reprezintă o amintire care îți rămâne stocată de-a lungul întregii vieți. Numai cine nu are copii sau nu își mai aduce aminte cum a fost el în prima zi de școală nu poate înțelege această senzație. De prospețime, de hăinuțe noi, de revedere cu colegii și de povești fascinante despre ce năzbâtii ai făcut în timpul verii.

Citește și “Primul Ghiozdan”, măștile și dezinfectanții au ajuns deja la unitățile de învățământ din orașul Mioveni

Dați timpul înapoi, domnilor consilieri, la copilul sau adolescentul care ați fost la început de an școlar și ridicați senzația la cub, că trăim vremuri de pandemie! Și poate așa veți înțelege mai bine ce vreau să spun. Și întrebați-vă dacă nepotul sau copilul dumneavoastră s-ar simți confortabil să înceapă anul școlar într-o carcasă metalică. Și, mai ales, ce amintiri va avea el să povestească nepoților, la bătrânețe, despre cum a început prima zi din 13 septembrie, anul școlar 2021. Poți atârna tabloul lui Ion Creangă sau al lui Mihai Eminescu pe zidul, impropriu spus, al unui container? Sigur, față de holera și foametea care bântuie prin unele țări africane, față de pericolul major al încălzirii globale sau revenirea talibanilor la putere în Afganistan, poate că asta nu e o tragedie! Dar e rușine, mare rușine, pentru noi, ca argeșeni! Și păcat, mare păcat! Sunt școli vecine celor două școli invocate ca fiind deficitare la capitolul săli de clasă și care au spații disponibile. Totul ține însă de management și se putea regla printr-o mai bună organizare. Se mutau domnii profesori la câteva sute de metri sau un km distanță și țineau cursurile la școala vecină. Sau se reorganiza vreun laborator sau alt spațiu din școala cu probleme, până se găsea o soluție rezonabilă. Soluția cu containerul ar fi trebuit să fie ultima, doar în caz de cataclism, inundații, cutremur sau ciumă. Cel puțin așa văd eu lucrurile. S-a ales, în schimb, soluția cea mai comodă și mai umilitoare.
Păcat, domnilor consilieri, ați ucis prima zi de școală a unor copii!

Citește și La ISJ Argeş, politizare pe repede înainte! Toate şcolile vor avea directori numiţi prin „detaşare în interesul învăţământului”

Distribuie!

Articol scris de Gabriel Grigore

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 comentariu

  1. Domnule ziarist, confortul si siguranta acestor containere este cu mult peste confortul si siguranta caselor multor Romani, Asa ca…. De unde vreti sa se construiasca scoli peste noapte ?! La vremuri de criza, solutii de criza..

Ultimele articole

Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș
Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș

În ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din...