Secţia Beletristică a Bibliotecii Judeţene oferă utilizatorilor un fond de carte format din 90.000 de volume

de | 17.09.2014 19:52 | Cultură

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș prin Secția de „Beletristică” pune la dispoziția utilizatorilor săi un fond de carte format din 90.000 de unități de documente. Trebuie menționat că publicul adult a fost și este interesat și dornic să citească colecţii din literatura română, litratura universală, critică literară, lingvistică, biografii, folclor şi muzică. Secția pune la dispoziția cititorilor și cărți editate în mai multe limbi stăine: engleză, franceză, italiană, germană și altele.
Cu un personal de specialitate bine pregătit, săli moderne și spațioase, secția de împrumut la domiciliu pentru adulți vine tot timpul în ajutorul cititorilor săi cu cărți noi, bibliografii selective din programa școlară a elevilor și studenților, dar și cu un catalog electronic.
Accesul la secţia împrumut – adulţi beletristică se face pe baza permisului eliberat de Biroul de informare şi înscriere cititori. Se pot împrumuta 4 cărți pe un permis, pe o perioadă de 15 zile cu posibilitatea de prelungire cu încă un termen. Modalitatea de prelungire este fie direct la sediul Bibliotecii, fie prin telefon sau e-mail.
Zilnic, aproximativ 150 de cititori trec pragul Secției de „Beletristică”, utilizatorii fiind din toate categoriile sociale, de la elevi care pe lângă programa școlară, citesc și pentru recreere, până la pensionari.
Secția „Beletristică” organizează diferite activități și campanii de încurajare a lecturii (concursul național de lectură „Bătălia cărților” – unde s-au înscris până acum 34 de adolescenți, „Orașul citește”), dar și pentru a evidenția rolul social al Bibliotecii în promovarea educaţiei permanente și în formarea tinerilor.
Anual, secţia de împrumut pentru adulţi raspunde solicitarilor unui număr de 24.000 de utilizatori, care împrumută, în medie, 50.000 de volume din toate domeniile oferite. Se efectuează în jur de 40.000 de vizite anual, iar ca structură de vârsta, 60% dintre utilizatori sunt tineri, elevi şi studenti.
Miruna Matei

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii