Web Analytics
scris joi, 16.07.2020

Se înfiinţează Asociaţia Piteştenilor Fraudaţi de Termo Calor Confort SA

Frauda este de proporții uriașe, având în vedere mulțimea piteștenilor aflați în această situație deosebită și timpul de când furnizorul local de energie termică facturează și încasează ilegal, pentru servicii pe care nu le prestează. Interesul public în acest caz este evident și este de importanță națională, existând informații că procedura ilegală nu este doar în Pitești, ci în majoritatea localităților unde există, în subordinea primăriei, producător și furnizor local de energie termică rămas din timpul comuniștilor. Să lămurim despre ce este vorba în propoziție.
În relația cu furnizorul local de energie termică, S.C. Termo Calor Confort S.A, piteștenii ar trebui să fie de două feluri: branșați la rețeaua termică și nebranșați, sau debranșați de la rețeaua termică a acestui furnizor. „Branșații” să plătească pentru agentul termic furnizat și consumat, iar „nebranșații” să nu plătească nimic, că nu li se furnizează nimic. Spun „ar trebui” pentru că în realitate mai există și a treia categorie de piteșteni, cei nebranșați (sau debranșați), prin ale căror apartamente trec țevile care transportă agent termic al furnizorului local către utilizatori.
Aici este esența problemei. În jurul conductelor prin care trece agentul termic se pierde căldură, indiferent de voința directorului de la S.C. Termo Calor Confort S.A sau a proprietarului de apartament și indiferent cât de bine ar fi izolată țeava respectivă. Însă această pierdere este firească, întrucât randamentul instalației de producere și furnizare de energie termică nu poate fi de sută la sută, că așa zic legile fizicii. Și nu doar legile fizicii, ci și legile din România spun foarte clar că apartamentele prin care trec țevile cu agent termic nu sunt consumatori, în concluzie nu trebuie să plătească nimic.
Stimați cititori, dintre care mulți înșelați de S.C. Termo Calor Confort S.A, uitați ce spune Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, Secțiunea a III-a, Definiții, Art. 5: „În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
6. branșament termic – legătura fizică dintre o rețea termică și instalațiile proprii ale unui utilizator;
26. rețea termică – ansamblul de conducte, instalații de pompare, altele decât cele existente la producător, și instalații auxiliare, cu ajutorul cărora energia termică se transportă în regim continuu și controlat între producători și stațiile termice sau utilizatori”.
Din cele de mai sus se înțelege limpede că țeava e țeavă, nu este calorifer, altfel zis nu este instalație proprie de încălzire și asta ar putea înțelege și Protecția Consumatorului și unii judecători, în special cei de la Judecătorie, care încalcă legea pur și simplu gratuit, fără nicio motivație, că nici măcar nu bănuiesc altceva (Doamne ferește!). Conducerea S.C. Termo Calor Confort S.A fiind motivată la încălcarea legii de creșterea veniturilor, majorarea salariilor și posibilitatea de a angaja amante și tâmpiți. Absolut necesari de altfel, ca să pun un pic de sare pe rană, având în vedere scopul evident al decidenților de a duce de râpă țara asta. Sunt chiar apartamente care au tăiat aceste țevi, întrucât pe tot tronsonul nu mai este nimeni branșat la rețeaua orașului și cu toate acestea primesc facturi de la S.C. Termo Calor Confort S.A, pe care oamenii le plătesc, în special cei în vârstă, de teamă, pentru că, mai nou, directorul Richițeanu apelează la executorii judecătorești, profitând de faptul că facturile pentru utilități au fost declarate titluri executorii. Este însă o altă discuție, asupra căreia vom reveni, de ce nu sunt titluri executorii amenzile de circulație sau facturile emise către Guvernul României.
Sau ar mai fi o soluție ca acest tip de facturi să nu constituie înșelăciune: să aranjeze cu parlamentarii să modifice legea și să scrie că țeava e calorifer. Să scrie la lege că branșamentul termic nu e legătura fizică dintre o rețea termică și instalațiile proprii ale unui utilizator, ci factura emisă e legătura fizică.
Concluzia este că sunt discuții pentru înființarea Asociației Piteștenilor Fraudați de Termo Calor Confort S.A. Avocații studiază și aspectul penal al problemei. Oricum, vom reveni.

Se înfiinţează Asociaţia Piteştenilor Fraudaţi de Termo Calor Confort SA

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...