Web Analytics

Scurt profil al revoluţionarului care se oferea să-i taie mâna procurorului DNA Radu Sevastian

de | 7.03.2012 23:04 | Actualitate

# Serafim Cotenescu, grandomanul din Muscel. Preşedintele Asociaţiei „22 Decembrie ‘89 Câmpulung”, Serafim Cotenescu, a fost şi el arestat pentru 29 de zile de către DNA Pitești împreună cu secretarul de stat pe problemele revoluționarilor, George Costin. Amândoi sunt cercetați că ar fi pretins și primit circa 2,4 milioane lei (peste 600.000 euro) în dosarul pentru preschimbarea certificatelor de revoluţionar. Serafim şi-a dobândit însă celebritatea naţională odată cu interceptările telefonice făcute publice de către DNA. Într-una dintre convorbiri, George Costin îi cere musceleanului să afle cât mai multe date despre „securistul de procuror” de la Piteşti, care îl anchetează (Radu Sevastian, n.red), iar Serafim, docil, promite că va executa ordinele, ba chiar se oferă să-i aducă şi o mână a procuroului, dacă va fi nevoie.

Zestrea lui Serafim: restanţe de zeci de milioane la întreţinere şi două rable bune de dus la Remat

Printre musceleni, Serafim Cotenescu trecea drept un moșulică guraliv căruia îi plăcea să se laude cu relațiile sale la nivel guvernamental, pomenind foarte des numele ministrului George Costin şi al unei secretare a acestuia pe care o numea „nepoată”. Arestarea lui a mirat oarecum în sensul că omul era plin de datorii, dovadă că de mai bine de trei ani nu şi-a plătit nici măcar chiria la  apartamentul situat în blocul 5 din Câmpulung. Din acest motiv, Cotenescu se află în judecată cu administraţia locală pentru plata restanţelor adunate în timp, de câteva zeci de milioane de lei vechi. Un eventual sechestru pus de către DNA pe bunurile sale ar însemna numai două autoturisme bune de dus la Remat, un Cielo şi un Citroen de prin „1900 toamna” şi nişte animale de casă, vreo două găini, un câine şi o pisică. E adevărat că o vreme Serafim Cotenescu a cochetat şi cu afacerile şi a pus pe acte o firmă de construcţii, dar pe care a băgat-o rapid în faliment. Societatea are și un sediu, dar care stă mai mult închis, undeva în zona defunctei uzine ARO, pe un teren ce aparţine unui oarecare Georgescu. Toți cei care îl cunosc pe Serafim susțin că el a fost folosit de George Costin pe post de bidon, primind în schimb atenţia ”domnului ministru”, fapt care-i plăcea enorm fiindcă tipul era de o grandomanie aproape patologică. E foarte posibil să fi contribuit și Serafim la fabricarea a vreo două, trei  certificate de revoluţionar, dar numai pentru amici de-ai săi, care-i erau parteneri de vorbă sau de pahar. Se mai spune că Serafim avea semnat și un contract fictiv cu George Costin (pe o sumă destul de mare) și că din acest motiv își și permitea să fie foarte familiar cu secretarul de stat pe care îl suna chiar și la ore foarte târzii din noapte. Anul trecut, înainte de 22 decembrie, i-am cerut lista cu cei 67 de revoluționari din Muscel rămași după preschimbarea certificatelor și după ”perierea” unui număr de peste 200 persoane.  Serafim a ezitat să o facă publică, lucru ce mi-a întărit suspiciunile încă de pe atunci că ceva foarte dubios se petrecea în sânul  „Asociației 22 decembrie” din Câmpulung Muscel.

Calculatoare primite donaţie şi un contract de împrumut, ridicate la percheziţie

La percheziţia de dinaintea arestării, procurorii anticorupţie au ridicat de la „casele” (sediul de firmă din strada Traian şi apartamentul din blocul 5), dar şi de la biroul lui Serafim Cotenescu mai multe dosare cu acte şi două calculatoare, abia primite ca donaţie din partea Primăriei Câmpulung. Iar printre actele ridicate se spune că s-ar afla şi contractul de împrumut fictiv pe care Serafim îl avea semnat cu George Costin şi prin care trebuia să-i dea acestui periodic o sumă ce reprezenta „cheta” adunată de pe la falşii revoluţionari din Câmpulung. Tot pe surse am mai aflat că Serafim Cotenescu va trage după sine alte două persoane din Muscel, cu care era „asociat” în „afacerea preschimbării certificatelor de revoluţionar”.

Ioana Ştefan

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii