Web Analytics

Scriitorii argeşeni şi-au ales o nouă conducere

de | 30.03.2023 12:00 | Actualitate, Cultură, Home

Titlul este greșit, dar nu găsim altul mai bun! La 22 martie, la Centrul Cultural Pitești, a avut loc adunarea generală de alegeri la Filiala Pitești a Uniunii Scriitorilor din România. Din filială fac parte scriitori din Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș, Topoloveni, dar și din Târgoviște, Găești, Fieni, Râmnicu Vâlcea, Roșiorii de Vede, Brașov, București, Cluj-Napoca ori Paris. Dar, pe de altă parte, sunt și scriitori piteșteni care fac parte din filialele București, Sibiu ori Alba Iulia. Complicat. Cert este că majoritatea de care vorbim este în Filiala Pitești.

Adunarea a fost girată de scriitori cu funcții la nivel național – Varujan Vosganian (prim-vicepreședinte), Horia Gârbea (vicepreședinte), Răzvan Voncu (vicepreședinte), Cristian Pătrășcănoiu (secretar).
Printre alegători – venit din timp, așezat discret în sală, dar care a împărțit tuturor o carte de aforisme, „Sacra Rostire” – și ÎPS Calinic. Nu menționam acest amănunt dacă nu ne cădeau ochii asupra unui gând ce ne-a făcut, pe mulți, să lăcrimăm pe ascuns: „Dacă ar scrie tot omul, cum a învins greul drumului prin viață, cred că ar fi cea mai gustată literatură personală (…) Îndemn și acum: scrieți zece rânduri pe zi într-un caiet, un mic jurnal. Ce bucurie ar fi să am acum jurnalul mamei!”

Varujan Vosganian a fost un moderator binecuvântat, dar nu intrăm în amănunte. Conform regulamentului de alegeri, au putut participa pentru funcția de președinte sau de membru în Comitetul de conducere toți cei care ceruseră, în scris, acest lucru, până la 17 martie, după cum a apărut în „Jurnalul de Argeș” din timp, acum 5 săptămâni. Așa se face că, la alegerile efective, s-a candidat omul și locul!
Președinte, pentru mandatul 2023-2028, al Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România, a fost reales, aproape unanim, din cei 63 membri cu drept de vot (patru nu au plătit… cotizația pe anul trecut, fiind suspendați), universitarul și criticul literar Nicolae Oprea. Ceilalți patru membri ai Comitetului de conducere, aleși și ei cvasi-unanim, au fost Mircea Bârsilă, Jean Dumitrașcu, Mihai Stan și Mihail-Octavian Sachelarie.
Un nou început. Să sperăm, de bun augur, cu condiția implicării tuturor. Pentru că ăsta e marele păcat la români: așteaptă TOTUL de la șef!

Citește și Miron Cordun, singurul poet piteştean premiat de Uniunea Scriitorilor

Citește și Noi primiri în Uniunea Scriitorilor din România

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *