Web Analytics

Noi primiri în Uniunea Scriitorilor din România

de | 5.01.2023 11:45 | Actualitate, Cultură, Home

Nu în partidul USR, care creează confuzii acronimice, ci în vechea Uniune a Scriitorilor din România. Evenimentul a avut loc la 29 decembrie, la sediul Filialei Pitești de la Centrul Cultural Pitești. Președintele Filialei Pitești (întinsă pe multe județe), criticul literar Nicolae Oprea, a înmânat noile legitimații de membri celor care au trecut cu brio de comisia de validare din 7 decembrie 2022, dar și a celei de contestații, din 10 ianuarie 2022. În primul rând a fost vorba de prozatoarea și poeta Ecaterina Petrescu Botoncea (din Târgoviște), de Carmen-Maria Mecu (din Vrănești, Călinești, Argeș, secția de critică și istorie literară) și de poeta Constanța Popescu (poetă, intrată la contestații).

S-au spus cuvinte frumoase, emoționante, s-au dezvăluit intenții, planuri, spre o mai bună cunoaștere. Printre „rânduri”, președintele Nicolae Oprea și-a permis să solicite noilor membri (ah, membre, niciun bărbat neintrând dintre candidați) să nu plece spre alte filiale din țară (13, în total, cu cea din Chișinău) vreme de 5 ani. Propunere acceptată în unanimitate.
Solicitarea își are rostul ei. Unii scriitori argeșeni nu sunt membri ai Filialei Pitești. Nicolae Mecu, Dan Rotaru și Elisaveta Novac țin de București, Călin Vlasie e la Iași/Sibiu, Mona Vâlceanu a intrat la Sibiu, Dumitru Augustin Doman s-a mutat la Alba-Iulia…

Citește și Uniunea Scriitorilor îl omagiază pe Mihai Eminescu

Citește și Vosganian şi Dan Lungu s-au contrat la Piteşti la alegerile pentru Uniunea Scriitorilor

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *