„Schimbările de directori sunt o dovadă că PDL nu îşi priponeşte oamenii în funcţii”

de | 2.12.2010 22:18 | Politica si Administratie

# Interviu cu Cătălin Teodorescu, vicepreşedinte al PDL Argeş
# Care-i raţiunea pentru care preşedintele CODA a PDL Argeş, senatorul Mircea Andrei, a schimbat atât de mulţi directori de deconcentrate, mă refer la directorul de la Direcţia Agricolă, de la ITM, de la OPC, şi exemplele pot continua. Se circumscrie acţiunea unui proiect politic sau este doar o strategie de a înăbuşi din faşă orice tentativă de răzvrătire sau insubordonare?
– Faptul că o parte dintre directorii de deconcentrate au fost schimbaţi din funcţii nu face parte nici pe departe dintr-un anume proiect politic. Ci pur şi simplu este o dovadă a faptului că Partidul Democrat Liberal nu îşi priponeşte oamenii în funcţii, căutând întotdeauna să confirme prin cei care au fost aleşi pentru conducerea unei instituţii. Totodată, trebuie menţionat că nu s-a pus problema ca cei schimbaţi să fie neapărat suspicionaţi de insubordonare, fiind vorba strict despre chestiuni de ordin tehnic. Directorii enumeraţi de dumneavoastră au fost schimbaţi pe diferite considerente. Magdalena Tofan, spre exemplu, a ocupat această funcţie doar ca interimar, iar când s-a organizat concursul pentru funcţie, aceasta nici nu s-a înscris. A fost alegerea ei şi probabil că nici nu şi-a dorit să rămână la conducerea instituţiei. La ITM situaţia este alta, Iulian Nicolae fiind schimbat din funcţie din pricina faptului că nu este funcţionar public, aşa cum cere legea. Iar în ceea ce-l priveşte pe fostul director de la Direcţia Agricolă, Constantin Ceauşu, lucrurile stau puţin altfel: domnia sa nu a reuşit să se implice suficient de mult, iar rezultatele sale nu au fost pe măsura aşteptărilor. Ceea ce trebuie reţinut este însă că toate aceste înlocuiri din funcţie nu au avut la bază decât decizia partidului de a găsi soluţii optime pentru bunul mers al instituţiilor statului, de a numi oameni care să obţină performanţe din posturile pe care le ocupă.
# Cum priviţi dumneavoastră prestaţia prefectului Davidescu la un an de la numirea sa în funcţie? Vă întreb acest lucru tocmai fiindcă aţi fost prefect şi aveţi cunoştinţă cu ce se mănâncă administraţia publică.
– Din punctul meu de vedere prefectul Gheorghe Davidescu a avut o prestaţie bună până în prezent. Acum, la mai bine de un an de la numirea sa în funcţie, activitatea prefectului este una pozitivă şi, totodată, una constructivă. Deşi nu am stat să analizez punctual toate acţiunile domniei sale, pot spune cu certitudine că Gheorghe Davidescu şi-a dovedit experienţa căpătată anterior în administraţia publică.
# Sunt tot mai dese zvonurile că înlocuirea lui Gheorghe Davidescu din funcţie ar fi iminentă. Chiar dl. prefect a confirmat oarecum această ipoteză declarând că nu ţine de scaun şi că se poate întoarce oricând pe postul lăsat liber, cel de director la Direcţia Silvică. A călcat Davidescu pe bec?
– Aşa după cum am răspuns şi la întrebarea anterioară, prefectul Gheorghe Davidescu are experienţă în ceea ce priveşte administraţia publică, experienţă căpătată în perioada destul de lungă în care a condus Direcţia Silvică, cât şi din postura de subprefect. Prin urmare, nu poate fi vorba despre o demitere din cauza faptului că ar fi „călcat pe bec”, aşa după cum spuneţi dumneavoastră. Dacă partidul va considera că Gheorghe Davidescu ar putea obţine rezultate mai bune din altă poziţie decât cea de prefect, atunci i se vor da noi sarcini.
# Dvs. personal, cum vedeţi o posibilă înlocuire a lui Gheorghe Davidescu cu cele două nume intens vehiculate, Bogdan Ivan şi Narcis Godeanu?
– Ce să vă spun, atât Bogdan Ivan cât şi Narcis Godeanu sunt doi tineri ambiţioşi, două nume extrem de titrate în ultima vreme, primul având avantajul că are mai multă experienţă publică şi un aport considerabil adus în cadrul filialei judeţene a PDL Argeş. Atât cât îl cunosc eu pe Bogdan Ivan, ştiu că este un tânăr ambiţios şi de perspectivă, un tânăr care, în toate funcţiile pe care le-a deţinut până acum, şi ştiţi foarte bine că a ocupat funcţii foarte importante, a demonstrat că poate face performanţă. (Gabriel Grigore)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii