Web Analytics
scris duminică, 04.12.2022

Schimbări în Sănătate: pacienții care aleg un anumit medic la stat vor plăti pentru acest serviciu

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții care au deja asigurări de sănătate, potrivit proiectului strategiei naționale de sănătate pentru perioada 2023-2030, pusă în dezbatere publică pe site-ul instituției. Mai precis, Ministerul Sănătății vrea ca pacienții care vor să primească serviciile medicale de la un anumit medic să plătească o taxă, numită coplată.

Schimbări în Sănătate: pacienții care aleg un anumit medic la stat vor plăti pentru acest serviciu

Citește și: Pitești. Pieton lovit mortal de un camion

”Strategia vizează pilotarea furnizării anumitor servicii ambulatorii cu posibilitatea alegerii profesionistului care oferă serviciile de sănătate solicitate, în baza unei coplăți reglementate legal și suportate de beneficiar și a posibilității programării transparente a serviciului respectiv în sistemul electronic de programări”, se arată în nota de fundamentare a strategiei citate. Noua taxă va fi introdusă mai întâi sub forma unui program pilot, în anumite regiuni.

Citește și: Se circulă bară la bară pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Sibiu

Acest proiect prevede, de asemenea, și schimbări majore în medicina de familie. Mai exact, doctorii de familie și-ar putea desfășura activitatea atât în centre ambulatorii sau în unitățile de primiri urgențe. Pe de altă parte, se vorbește și despre înființarea unor centre de medicină comunitară pentru cei care fac parte din categoriile de risc.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *