Scandalurile se ţin scai de Direcţia pentru sport condusă de Laurenţiu Achimescu

de | 1.10.2015 18:22 | Sport

Controalele efectuate de ANRMAP pentru diverse achiziții, „vizitele” Corpului de control al Ministerului sportului, relațiile tensionate dintre conducere și diverși angajați sunt câteva dintre ingredientele care au transformat Direcția pentru Sport Argeș într-o adevărată locație pentru scandaluri. Mai nou, după ce directorul Laurențiu Achimescu s-a luptat cu toată lumea, de la fostul director adjunct Adrian Bughiu la Corpul de control al ministerului, un alt angajat al Direcției a intrat în clinciuri cu directorul liberal. Este vorba de Flavius Panțurescu, fost director și fost consilier juridic al Direcției, cel care în prezent este suspendat, dar care intenționează să revină pe funcția de consilier juridic. Panțurescu s-a lovit însă de refuzul directorului Achimescu și de aici până la replici dure nu a fost decât un pas.

Flavius Panțurescu: „Dl. Achimescu refuză să dea curs solicitării mele de a mă întoarce în activitatea de consilier juridic în cadrul DJTS Argeș”

„Dl Achimescu refuză să dea curs solicitării mele de a mă întoarce în activitate, deși am formulat două solicitări legale de revenire în activitatea de consilier juridic din cadrul DJTS Argeș, în baza legii nr. 188/1999 privind statutul funcționarilor publici. Din păcate, Achimescu Laurențiu, în calitatea lui de director al DJTS Argeș, a înțeles să refuze o asemenea solicitare, pentru simplul motiv că, citez, «nu este de acord» și că «se consideră inoportună reluarea activității» de către mine, Achimescu continuând astfel politica lui discreționară de gestionare a intereselor instituției. Deși era obligat să-și argumenteze refuzul de a accepta cererea mea, acesta invocă, în trecere, fără absolut nicio acoperire legală, prevederi din codul muncii, ce nu au nicio legătură cu statutul meu de funcționar public. Mă întreb pe această cale: oare ce i se pare mai oportun dlui Achimescu – să accepte întoarcerea în activitate a unui angajat al instituției, sau preferă să mențină un contract de reprezentare cu o casă de avocatură, contract de altfel lovit de nulitate, așa cum s-a consemnat și în ultimul raport de control al Ministerului Tineretului și Sportului, acesta nerespectând condițiile legale la momentul încheierii lui. Sau poate nu i se pare «oportună» întoarcerea mea pe funcție prin prisma faptului că am îndrăznit să-l dau în judecată, cerându-i să-mi recunoască un drept absolut legal. Nu pot decât să mă întreb cum poate fi reprezentată cu succes imaginea Direcției Județene pentru Sport, în condițiile date, cu scandaluri peste scandaluri, cu controale peste controale, cu activitatea instituției aproape blocată din cauza lipsei de finanțare, cu raporturi de colaborare cu terții ca și inexistente, cu acuze și calomnii aduse diferitelor persoane, toate acestea din cauza unor orgolii personale”.

Laurențiu Achimescu: „Flavius a făcut o cerere care nu mi se adresează mie, ci Direcției ca și cum acele ziduri care compun Direcția îi aprobă lui revenirea”

„Flavius Panțurescu a făcut trei cereri de suspendare a raporturilor de muncă, adică până pe 31 martie 2016. Toate trei au fost aprobate. Când eram eu în concediu, Panțurescu a făcut o cerere să revină la locul de muncă. Aceasta a fost aprobată de Adrian Bughiu. Acesta nu avea voie să o aprobe, motiv pentru care a fost dat la ANI, pentru că era deja secretar de stat. Flavius a făcut acum o nouă cerere de revenire pe funcție. La această cerere i-am pus punct de vedere și i-am spus de ce nu o aprob. În primul rând pentru că nu a avut un motiv care să mă oblige pe mine să o aprob. Este o cerere făcută în bătaie de joc, o cerere care nu mi se adresează mie, ci Direcției ca și cum acele ziduri care compun Direcția îi aprobă lui revenirea. Deci, nici măcar nu a avut bunul simț să se adreseze directorului pentru că în raporturile de serviciu cu ceilalți directorul reprezintă instituția. Nu faci către o instituție că nu pereții îți răspund la cerere… Flavius nu a prezentat niciun motiv… Când tu faci trei cereri ca să pleci, lăsându-mă cu un post descoperit, ți-am aprobat, și acuma pe nepusă masă vrei să revii. Eu nu știu ce să mai zic… Oricum, eu numai pe hârtii vorbesc… I-am dat un răspuns pe lege și dacă vrea, să mă dea în judecată, fratele meu! V-am dat toate aceste detalii să vedeți cum procedează acest domn Panțurescu, care, culmea, a mai fost și director. Mai mult decât atâta, înaintea cererilor ăstea, am avut o problemă cu ANRMAP-ul și lui care făcea parte din Comisa de Achiziții, pentru că el nu este juristul instituției și nici nu mă poate reprezenta la bară pentru că nu și-a dat toate examenele, i-am cerut să-mi dea și mie o notă explicativă. Știți cum mi-a răspus? De fapt nu mi-a dat nicio notă explicativă și mi-a cerut fișa postului meu și a celorlalți, iar fișa postului celorlalți era semnată de el. Deci logica acestui tânăr nu o înțeleg! Cu toate astea am fost extrem de amabil față de el și de câte ori a fost nevoie i-am aprobat. Ei bine, m-am răzgândit, nu mai vreau… Eu îl las în pace… Flavius prezintă lucrurile cum îi convin lui. Dle, are un tupeu de a escamota realitatea…”.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii