Web Analytics
scris joi, 21.12.2023

Scandalul escaladează! „Domnule Bughiu, din decembrie 2022, Biblioteca Judeţeană a murit, atmosfera este apăsătoare, salariaţii sunt stresaţi”

Declară Cristina Duicu, referentul care le-a făcut plângere penală membrilor comisiei de la examenul de promovare

Cristina Duicu, referent de specialitate la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, s-a ținut de cuvânt: le-a făcut plângere penală membrilor comisiei prezente în sala în care ea a susținut examenul de promovare pentru gradul II, alături de colega Cornelia Fota. Așa cum v-am informat în ediția trecută, ambele candidate au fost picate, dar d-na Duicu e convinsă că nota i-a fost dată „în bătaie de joc”.

Scandalul escaladează! „Domnule Bughiu, din decembrie 2022, Biblioteca Judeţeană a murit, atmosfera este apăsătoare, salariaţii sunt stresaţi”

„Mi s-a refuzat acest drept!”

Într-o „scrisoare deschisă” adresată redacției noastre, Cristina Duicu spune: „Deși am solicitat, fiind în măsură să aflu cel puțin după examen cine a stabilit comisia, cine a stabilit baremul acesta ireal, cine mi-a corectat lucrarea, mi s-a refuzat acest drept. De ce?!? Cunoașteți faptul că în comisii au fost reprezentanții salariaților care nu aveau dreptul să aibă acces la subiecte, la evaluare sau notare, având doar rol de observatori? Poate că lucrarea mea nu a fost de 10, dar, cu siguranță, la fiecare subiect am atins informații care se regăsesc în materialele date”.
Prin urmare, pe 7 decembrie, ea le-a făcut plângere celor șase membri ai comisiei care s-au aflat la acel examen. Este vorba despre Udrea Nicoleta (Resurse Umane), Fîșcă Eduard (reprezentant al salariaților), Frusina Lucreția Vlad (șef Serviciu Prelucrare colecție), Bucșan Dan (șef Serviciu Informatizare), Penaru Mihaela (Statistică) și Ștefan Nicolescu Georgiana (Serviciu Proiecte).

Citește și Din nou mare scandal la Biblioteca Judeţeană! Managerul Mihaela Voinicu, acuzată de o salariată că a picat-o „în bătaie de joc” la examenul de promovare!

„Nu aveți nici un pic de respect pentru noi și pentru munca noastră, atât cât este ea”

În aceeași scrisoare, Cristina Duicu îi dă replica lui Adrian Bughiu, vicepreședinte al Consiliului Județean, care ne declarase că membrii respectivei comisii nu erau atât de iresponsabili „încât s-o pice pe această doamnă intenționat” și că ea „poate să facă 1.500 de plângeri la Protecția Animalelor, la Protecția Plantelor, la cine vrea…
„Prin punctele dumneavoastră de vedere din presă (din fericire mai există și publicații libere), nu ați făcut decât să jigniți salariații instituției. Expresiile folosite la adresa noastră: «tăietori de fruză la câini, chibiți» și «pârâcioși», dovedesc faptul că nu ne apreciați (noi, ăștia tăietorii de frunză la câini, vă susținem în funcții), că nu aveți nici un pic de respect pentru noi și pentru munca noastră, atât cât este ea, cu alte cuvinte așa cum se spune în popor, nu dați 2 bani pe noi.

(…) Dumneavoastră susțineți o persoană care a generat o serie de conflicte (Mihaela Voinicu, manager interimar – n.a.), care nu a reușit să comunice cu personalul instituției, cu excepția unui grup restrâns, care a dărâmat într-o clipă, tot ce s-a construit de-a lungul timpului: de la secția de legătorie înființată odată cu biblioteca și care era indispensabilă, fiind vorba de o cetate a cărții (puține instituții având asemenea oportunitate), la climatul organizațional din instituție. Au fost create însă noi posturi de conducere pentru persoanele apropiate! Credeți că erau mai importante decât un post de legător? Eu cred că nu!
Domnule Bughiu, din decembrie 2022, Biblioteca a murit, atmosfera este una apăsătoare, salariații sunt stresați, ne evităm între noi, ne este teamă să discutăm. Am ajuns, și nu o spun doar eu, să ne uităm la ceas când trebuie să plecăm acasă! Este foarte trist și aceste aspecte sunt semnalate și de persoane din afara instituției. Colega mea de la secția Legătorie s-a îmbolnăvit, umblând numai prin spitale, o altă colegă a amenințat că se sinucide pentru că nu mai poate face față stresului, de mine ce să mai spun…”,
ne-a scris, printre altele, Cristina Duicu.

Citește și Într-un dosar de tentativă de omor, Dani Mocanu a fost pus în libertate după mai bine de un an de arest la domiciliu!

Citește și Tânărul mort pe şantierul lui Inquieto se răsuceşte în mormânt, iar procesul trenează

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *