Web Analytics
scris vineri, 24.11.2023

Tânărul mort pe şantierul lui Inquieto se răsuceşte în mormânt, iar procesul trenează

Procesul s-a amânat pentru ianuarie 2024
„S-a tergiversat foarte mult cu procedura și cu faptul că s-au schimbat judecătorii”, spune avocata Mariana Luțu

În august 2024 se împlinesc opt ani de la moartea lui Marius Vasile, tânărul din Dâmbovița care a murit, la doar 24 de ani, pe șantierul din Găvana al afaceristului italian Nicola Inquieto, pe când încerca să repare o macara. Anul acesta, familia i-a făcut pomana de șapte ani lui Marius Vasile. Între timp, procesul se tergiversează la Judecătoria Pitești. Încă din 2018, italianul Nicola Inquieto este acuzat de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, împreună cu firma sa, SC Daniela Construcții SRL, și șeful de șantier Nicolae Diaconu, dar procesul a început efectiv în 2022, iar termenele sunt amânate constant de atunci…

Tânărul mort pe şantierul lui Inquieto se răsuceşte în mormânt, iar procesul trenează

Mariana Luțu este avocata Mădălinei Preda, mama tânărului mort. Aceasta ne-a declarat, încrezătoare, că uciderea din culpă nu se va prescrie. „Oricum, au ținut foarte mult dosarul, după câte îmi amintesc, la poliție, acolo s-a tergiversat cel mai mult”, mai este de părere avocata. La termenul din martie a.c. a fost audiat în sfârșit Nicola Inquieto prin videoconferință. „Le-au trebuit vreo trei ani”, ne spunea atunci avocata Mariana Luțu. Inquieto este încarcerat în Italia, acolo unde a și fost condamnat în 2021, de Curtea de Apel din Napoli, la 14 ani de carceră pentru apartenență la organizația mafiotă Camorra.

Citește și A fost arestat şi Tony Colombo, cântăreţul Camorrei pe care Nicola Inquieto l-a adus la Piteşti

În mai a.c. s-a schimbat completul de la Judecătoria Pitești care judeca procesul italianului cunoscut pentru afacerile sale de la Pitești. „S-a tergiversat foarte mult cu procedura și cu faptul că s-au schimbat judecătorii, s-au schimbat trei judecători”, ne-a mai declarat Mariana Luțu (foto), contactată telefonic. La cel mai recent termen de la Judecătoria Pitești s-au audiat martorii pe latura penală și a intrat din nou în videoconferință Nicola Inquieto. În încheiere, avocata ne-a spus că speră ca procesul să se termine și ca avocatul inculpaților să se prezinte cu martorii. Următorul termen este pe 22 ianuarie 2024.

În rechizitoriu, prezentat de Jurnalul de Argeș în articolele anterioare, se precizează că pentru utilizarea macaralei turn la şantierul de construcţii din cartierul Găvana era necesară admiterea funcţionării de către RSVTI (responsabil cu supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor), dar societatea nu avea angajat RSVTI şi nici nu avea contract de prestări servicii cu o persoană juridică autorizată de ISCIR pentru astfel de activităţi. Așa că era folosită şi reparată ocazional de către personal neinstruit, șeful de șantier Nicolae Diaconu și, uneori, de alți muncitori, „fapt ce a determinat escaladarea acesteia la data de 17.08.2016 de către Vasile Marius Virgil, în vederea reaşezării cablului de tracţiune pe rola R3, şi a condus la căderea acestuia de la înălţime, provocându-i decesul”.

Citește și Mama băiatului mort pe şantierul lui Nicola Inquieto a cerut strămutarea dosarului din Argeş

Citește și Nicola Inquieto, audiat în videoconferinţă la Judecătoria Piteşti: „Mă simt vinovat moral”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole