Web Analytics

SCANDALUL „BMW PENTRU POLIŢIE” IA AMPLOARE: Prietenul preşedintelui Iohannis, sponsor la USR şi PNL

de | 10.10.2022 21:10 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Scandalul achiziţiei cu dedicaţie pentru cele 600 de autospeciale BMW destinate Ministerului de Interne ia amploare exact înaintea dezbaterii şi votului moţiunii simple depusă la Camera Deputaţilor de USR împotriva ministrului Lucian Bode.

Citește și: Bărbat atacat de urs, în stare critică la spital

Conform informaţiilor apărute la finalul săptămânii trecute, Michael Schmidt, proprietarul firmei care a câştigat licitaţia pentru furnizarea de autospeciale BMW pentru Poliţie, prieten al preşedintelui Klaus Iohannis, a sponsorizat de-a lungul anilor USR şi PNL.

Informaţiile privitoare la sponsorizarea USR de către Michael Schmidt au fost oferite chiar de ministrul Lucian Bode, care a afirmat că banii omului de afaceri german au ajutat USR în campania electorală din 2016 să intre în Parlament. Potrivit unui document publicat în mass-media zilele trecute, politicienii USR au primit finanţări exact de la firmele lui Michael Schmidt. Cinci firme, din care patru fiind din MHS Holding, aparţinând omului de afaceri Michael Horst Schmidt, au făcut donaţii către USR, care au totalizat 130.000 de lei în 2016. Este vorba despre MHS Truck Bus SRL – 50.000 de lei. MHS Otopeni Truck Bus SRL – 22.000 de lei, MHS Leasing and Rentig SRL – 22.000 de lei, MHS Truck Service SRL – 21.000 de lei şi Rhennania IMMO SRL – 15.000 de lei. În afară de ultima, celelalte sunt din holdingul controlat de Schmidt.

În acelaşi timp, potrivit datelor publicate de PNL, citate de G4media, în perioada 2014-2021, cea mai mare sumă încasată de liberali a fost pe data de 14 noiembrie 2016, de la societatea MHS Truck&Bus SRL Bucureşti patronată de Michael Schmidt: 225.000 de lei, în numerar. Banii au fost folosiţi pentru cheltuielile PNL în campania electorală pentru alegerile parlamentare din acel an.

Citește și: Tudor Pendiuc, despre ”Toamna piteșteană”: ”E un alt concept acum. Aerisit”

Amintim că preşedintele Iohannis, firma Automobile Bavaria SRL, Poliţia Română şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au negat orice ilegalitate în desfăşurarea procedurii de achiziţie a autospecialelor destinate Ministerului de Interne.

Klaus Iohannis a declarat că prietenia sa cu omul de afaceri Michael Schmidt „nu a contat” în ceea ce priveşte câştigarea licitaţiei desfăşurate de Poliţia Română pentru achiziţionarea celor 600 de autospecial în valoare totală de 98 milioane lei.

„Despre prietenia cu mine pot să vă spun că nu a contat cu siguranţă, iar informaţiile mele despre această procedură sunt doar cele care au apărut pe sursele deschise, adică pe media, însă pot să vă spun un lucru foarte clar: dacă există suspiciuni, atunci avem suficiente autorităţi competente să verifice aceste lucruri şi, dacă îmi permiteţi, mă aştept ca aceste autorităţi să verifice toate lucrurile la sânge. Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca numele meu şi poziţia mea să fie trase într-o chestiune care poate să fie verificată tehnic. Cred că este evident pentru toată lumea că eu personal nu am nicio treabă cu această achiziţie, dar dacă există suspiciuni atunci mă aştept la clarificări şi cam foarte repede”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și: Chestorul Nicolae Berechet, despre Dan Fătuloiu: „Mai tenebroasă și mai distrugătoare stare de spirit ca știrea despre moartea lui cred că nu se poate formula…”

Afacerea BMW va fi dezbătută mâine, în plenul Camerei Deputaţilor, fiind principalul punct din moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Lucian Bode. Votul asupra moţiunii va fi exprimat tot mâine, la finalul dezbaterilor asupra tuturor punctelor aflate pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *