Web Analytics
scris miercuri, 09.09.2015

Şase argeşeni au reprezentat judeţul la echipa naţională de fotbal pentru dubla cu Ungaria şi Grecia

# Argeşul susţine în continuare nucleul de jucători de bază pentru naţională!

Şase argeşeni au reprezentat  judeţul la echipa naţională de fotbal pentru dubla cu Ungaria şi Grecia

Dacă în urmă cu un an nu mai puțin de șapte fotbaliști care au jucat pentru FC Argeș sau care au fost crescuți și promovați în fotbalul mare în județul nostru au fost convocați de Victor Pițurcă în meciurile din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2016, pentru dubla cu Ungaria şi Grecia selecţionerul Anghel Iordănescu a mizat pe doar cinci fotbalişti crescuţi în judeţul Argeş. Este vorba despre Răzvan Raţ, Vlad Chiricheş, Alexandru Chipciu, Mihai Pintilii, cel care a fost suspendat pentru meciul cu Ungaria şi Andrei Prepeliţă. Şi dacă îl mai punem la socoteală şi pe antrenorul secund al naţionalei, piteşteanul Ionuţ Badea, avem în total şase argeşeni care au reprezentat judeţul la echipa naţională de fotbal a României. Ca un paradox, Argeşul nu are în momentul de față nicio echipă în prima ligă a fotbalului românesc, iar CS Mioveni este singura reprezentantă a judeţului în eşalonul secund. Dar iată că şcoala de fotbal argeşeană duce mai departe tradiţia fotbalului autohton cu o reprezentare extrem de bună la nivelul echipei naţionale. Iată în continuare „caseta tehnică” a celor şase argeşeni prezenţi în lotul echipei naţionale.

Ionuţ Badea, secundul naţionalei, a debutat ca antrenor la FC Argeş

Ionuţ Badea și-a început cariera de antrenor la ultimul club la care a evoluat ca jucător, FC Argeș, conducând echipa în sezonul 2007-2008 la promovare din Liga a II-a. Apoi, cu aceeași echipă, a reușit menținerea în Liga I, mai mult, încheind sezonul 2008-2009 pe locul 10. FC Argeș a fost însă retrogradată la „masa verde”, din cauza scandalului în care a fost implicat patronul echipei, Cornel Penescu. Badea a început sezonul 2009-2010 la FC Argeș, în divizia secundă, însă în pauza de iarnă a demisionat din cauza problemelor financiare. A ajuns la Internațional Curtea de Argeș, pe care a salvat-o de la retrogradarea din Liga I. Odată cu desființarea echipei din Curtea de Argeș, Badea a ajuns la Pandurii Târgu Jiu cu care a debutat în sezonul 2010-2011. A fost însă demis de la conducerea echipei gorjene din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare În noiembrie 2010 a fost instalat în funcția de antrenor principal la Universitatea Cluj, unde a stat 2 ani. A stat un an la FC Brașov, după care a fost demis din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare. În 2013 l-a înlocuit pe Petre Grigoraş la Oţelul Galaţi, la care a renunțat din cauza problemelor financiare de la club.

Mijlocaşul Andrei Prepeliță a cunoscut performanţa la FC Argeş

Mijlocașul Andrei Prepeliță a debutat pentru România la Atena. Și-a început cariera la Unirea Slobozia, iar între 2002 și 2007 a evoluat pentru FC Argeș, după care s-a transferat la Universitatea Craiova. De aici, în vara anului 2011 a plecat la Steaua. De asemenea, „Prepe” a evoluat, de-a lungul timpului, pentru toate categoriile de vârstă ale loturilor naționale.

Alex Chipciu, fotbalist descoperit de Sporting Piteşti

Născut la Brăila, dar descoperit și crescut de clubul Sporting Pitești, Alexandru Chipciu a devenit un fotbalist de bază pentru Steaua. Descoperit de profesorul piteștean Tănase Dima, Alex Chipciu și-a văzut serios de treabă și, după câțiva ani petrecuți la Sporting, fotbalistul a intrat repede în vizorul cluburilor de Liga I, iar cei care au făcut cea mai serioasă ofertă au fost cei de la Brașov. Astfel că Alex a îmbrăcat repede tricoul de titular la FC Brașov, acolo unde a început să impresioneze prin prestațiile sale. A venit și momentul în care Chipciu a semnat cu Steaua, iar de aici și până la națională nu a mai fost decât un pas.

Vlad Chiricheș, fundaşul care a promovat în Liga I cu Internaţional Curtea de Argeş

După ce s-a accidentat când era la Benfica Lisabona, Chiricheş s-a întors în țară și a semnat cu Internațional Curtea de Argeș, echipa cu care a reușit să promoveze în Liga 1 în 2009. După desființarea echipei în 2010, a semnat cu Pandurii Târgu Jiu, unde a stat un singur sezon după care a fost vândut la Steaua București şi ulterior la Tottenham Hotspur şi Napoli.

Mihai Pintilii a făcut parte din „lotul” Internaţional Curtea de Argeş

Mihai Pintilii a evoluat, de-a lungul carierei, pentru Auxerre Lugoj, Jiul Petroșani, Internațional Curtea de Argeş și Pandurii Târgu-Jiu. În vara lui 2012, fostul căpitan de la Pandurii s-a transferat la Steaua. De aici a plecat împreună cu Laurenţiu Reghecampf la Al Hilal.

Răzvan Raț este simbolul clubului Sporting Pitești

Răzvan Raț, care în prezent evoluează la clubul spaniol Rayo Vallecano din La Liga, a mai jucat şi pentru PAOK Salonic în Grecia și este titular al postului de fundaș stânga și cel mai recent căpitan la echipa națională de fotbal a României. Cele mai mari performanțe le-a obținut la clubul Șahtior Donețk, la care și-a petrecut 10 ani din carieră și a cucerit numeroase titluri. Raț este simbolul clubului Sporting Pitești, acolo unde a cunoscut tainele fotbalului mare.
Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...