Web Analytics

Sărbătoarea Narciselor. Mii de oameni s-au adunat în poiana din Negrași

de | 8.05.2022 14:56 | Actualitate

Poiana albă de la Negrași, rezervație naturală și site Natura 2000, a adunat anul acesta mii de oameni veniți să admire narcisele crescute în mod natural. 

După o pauză de doi ani, „Sărbătoarea narciselor” , un brand al Argeșului, a atras, din nou, mii de persoane venite chiar și din afara județului. 

Alături de comunitatea locală și de primarul Constantin Alexandru a fost și conducerea Consiliului Județean Argeş, președintele Ion Mînzînă și vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu. 

Citește și:Când are loc Sărbătoarea Narciselor de la Negrași?

„Oameni buni, astăzi este sărbătoarea dumneavoastră. Așa cum spunea și domnul primar, am străbătut împreună o perioada mai puțin plăcută. Iată că, bunăvoința domniei sale și a consilierilor locali a făcut să reluăm această frumoasă tradiție, a 54-a ediție a festivalului „Poiana narciselor” și a 15-a sărbătoare a localității dumneavoastră. Momentele frumoase în viata unui om sunt puține. Astăzi bucurați-vă, fiți liniștiți, iubiți-vă copiii, fiți solidari! Trecem prin momente la fel de grele, dar împreună le putem străbate. Dumnezeu să vă dea gândul cel bun, să aveți parte de toate bucuriile lumii, să fiți sănătoși, să ne vedem și la următoarele ediții pentru că într-o viață de om, așa cum spuneam, de prea puține ori avem ocazia să fim aproape unul de altul” , a declarat Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeş. 

Pentru faptul că, în toți acești ani, Consiliul Județean Argeş a susținut proiectele de dezvoltare ale localității, prin cofinanțarea, primarul și Consiliul Local al comunei Negrași i-au înmânat președintelui Ion Mînzînā ” Diploma de Excelență”. 

Rezervația de narcise de câmp de la Negrași reprezintă cea mai sudică populație de narcise din țară (Narcissus stellaris) și, de asemenea, populația situată la cea mai mică altitudine din România (- 180 m). A fost declarată rezervaţie naturală în anul 1966. 

Pe o suprafață de 4 hectare, narcisele înfloresc la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *