Şapte argeşeni printre cei mai bogaţi 500 români – Vişoiu este cel mai bogat argeşean prezent în topul Forbes

de | 7.10.2010 13:15 | Actualitate

Revista Forbes a publicat topul celor 500 cei mai bogaţi români. Printre ei se află şi şapte reprezentanţi ai judeţului Argeş- Valentin Vişoiu, Gheorghe Axinte, Gheorghe Badea, Virgil Dumitru, Ion Lazăr,  Constantin Pănescu şi familia Zamfir.

Valentin Vişoiu: 60-63 milioane euro

Valentin Vişoiu are 43 de ani şi controlează grupul de firme de construcţii reunite sub brandul Conarg, la care deţine aproximativ 95% din acţiuni. După finalizarea proiectului „Răsărit de Soare” din cartierul bucureştean Titan în toamna anului trecut, începutul anului viitor va aduce o altă noutate. Este vorba despre finalizarea unui hotel de 4 stele în Piteşti, care va opera sub franciza Ramada. Grupul Conarg a terminat anul 2009 cu o cifră de afaceri de circa 66,1 milioane de euro şi un profit net de aproximativ 16,9 milioane de euro.

Ion Lazăr: 30 milioane de euro

Chiar dacă în 2009 grupul Lazăr a avut vânzări mai mici cu circa 30% faţă de anul anterior, Ion Lazăr pare optimist în ceea ce priveşte 2010. El chiar estimează o creştere a cifrei de afaceri de circa 10%, de până la 70-72 milioane de euro. Anul trecut, afacerile Internaţional Lazăr, principala companie a grupului,  au scăzut cu circa 20%, la 30 milioane de euro. Lazăr mai deţine prin Internaţional Lazăr, un pachet minoritar de acţiuni la Hoedlmayr Lazăr, un joint-venture între Hoedlmayr Internaţional şi Internaţional Lazăr Company, realizat în 2002. Austriecii au semnat la începutul lunii iunie un contract cu Dacia pentru a transporta 56.000 de maşini în şapte ţări din Europa.

Virgil Dumitru: 24 milioane de euro

La 53 de ani, Virgil Dumitru, patronul de la Comesad şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Argeş,  şi-a orientat afacerile în domeniul construcţiilor, industriei petroliere şi turismului, cifra de afaceri ridicându-se la 24 milioane de euro. Criza a redus afacerile  societăţii cu circa 15% în 2009, până la 27 milioane de euro. În 2011, omul de afaceri va finaliza lucrările unui hotel din Piteşti, care va opera sub franciza Ramada. Acesta este dezvoltat de către Confident Travel, o campanie în care deţine 50% din acţiuni, restul aparţinând lui Valentin Vişoiu. Valoarea totală a investiţiei este de 15 milioane de euro.

Gheorghe Badea: 16-18 milioane de euro

Gheorghe Badea are 65 de ani, o avere estimată între 16-18 milioane de euro şi împreună cu fii săi, Cătălin şi Silviu, deţine pachete importante din Grupul Industrial Componente din Piteşti. Căderea înregistrată de piaţa auto, pe fondul reducerii vânzărilor din cauza crizei, a avut repercusiuni  şi asupra afacerilor producătorilor de subansamble. Aşa se face că anul trecut, cifra de afaceri a Subansamble Auto s-a redus de la 10,3 milioane euro, în 2008, la 6,9 milioane de euro. S-au mărit, în schimb, afacerile Gic Nosag Metal, fabrica de produse metalice, de la 17,1 milioane de euro în 2008, la 19,2 milioane de euro în 2009.

Constantin Pănescu: 16-18 milioane de euro

Constantin Pănescu are 51 de ani şi împreună cu familia Zamfir controlează societatea Metabet. Cifra de afaceri se încadrează între 16-18 milioane de euro. Profilul companiei este industrie, comerţ, construcţii şi turism. Metabet a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 20 milioane de euro faţă de 12 milioane de euro în 2008. Şi Alcadibo, cu activitatea în distribuţia de echipament electric de joasă  tensiune şi de materiale pentru instalaţii electrice, a avut anul trecut creştere, fiind consemnat un avans de 20%.

Familia Zamfir: 16-18 milioane de euro

Adriana Zamfir este de profesie economist, iar soţul inginer. Cifra de afaceri variază între 16-18 milioane de euro. Împreună cu prietenul lor de o viaţă, Constantin Pănescu, au trei firme care acoperă domenii diferite de activitate. De la construcţii (Selca), industria prelucrătoare (Metabet) până la turism (Alcadibo). În această afacere au fost implicaţi atât băieţii lui Pănescu, cât şi fetele  familiei Zamfir. Anul acesta, Adriana Zamfir nu exclude posibilitatea de a apela la fonduri europene pentru Metabet.

Gheorghe Axinte: 16-17 milioane de euro

Gheorghe Axinte, patronul firmei Argecom, are 45 de ani şi a făcut afaceri bune în domeniul construcţiilor şi imobiliarelor. Averea lui este estimată între 16-17 milioane de euro. Axinte a reuşit să facă afaceri profitabile cu statul ani de-a rândul. La nivelul întregului an 2009, societatea Argecom a avut contracte de circa 200 de milioane de euro, dintre care 65 de milioane de euro au fost semnate cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
Iuliana Obreja

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii