Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş pune la dispoziţia cititorilor peste 200.000 de lucrări

de | 15.07.2015 20:34 | Cultură

Chiar dacă trăim în era internetului, nu înseamnă că trebuie să uităm să răsfoim, din când în când, o carte. O astfel de invitaţie de a vă regăsi în lumea cărţilor, într-o ambianţă agreabilă, o face şi sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş. Sala de lectură „Constantin Brâncoveanu”, situată în incinta Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş – o clădire impunătoare prin stil şi modernitate –  oferă, pe lângă condiţii optime de studiu şi lectură, şi un bogat şi divers fond de referinţă cu conţinut tematic, enciclopedic, statistic: dicţionare, enciclopedii, ghiduri turistice, atlase istorice, geografice, de medicină, albume de artă, publicaţii statistice.

Capacitate de 80 de locuri

Având o capacitate de 80 de locuri, sala de lectură dispune de personal calificat, oferă acces liber la raft, rapiditate în accesarea informaţiilor şi un fond de carte ce se actualizează periodic cu lucrări valoroase.
Prin legăturile directe cu departamentele Fişier (Catalog electronic) si Depozit general, sala de lectură pune la dispoziţia fiecărui cititor peste 200.000 de lucrări din Depozitul general şi aproape 3000 de lucrări de referinţă aflate în inventarul sălii.
Sala de lectură este destinată tuturor categoriilor de utilizatori care deţin permis de bibliotecă. Publicaţiile solicitate pentru studiu pot fi obţinute după completarea unui BULETIN DE CERERE (unde se menţionează: AUTORUL, TITLUL şi COTA CĂRŢII, NUMELE CITITORULUI) care se va înmâna bibliotecarului. După consultare, cărţile vor fi înmânate personalului sălii de lectură, ce va verifica integritatea acestora, iar utilizatorului i se va restitui permisul. Frecventarea sălii de lectură implică respectarea regulamentului de funcţionare şi organizare al secţiei, parte din regulamentul instituţiei. Publicaţiile acestei secţii se consultă numai la sala de lectură (nu se împrumută la domiciliu).

Principalele servicii oferite de sala de lectură sunt:
Accesul direct la fondul bogat de referinţă al sălii;
Consultarea a peste 200.000 de unităţi de bibliotecă din fondul său de bază (depozit general);
Consultarea DLJ (Depozitului Legal Judeţean) în regim de sală de lectură;
Studierea  bibliografiilor selective din colecţiile bibliotecii;
Îndrumarea cititorilor în acoperirea bibliografică a temelor studiate;
Împrumutul interbibliotecar atunci când publicaţiile dorite nu se află în colecţiile bibliotecii;
Informaţii despre ultimele achiziţii ale sălii de lectură;
Accesul la copiatorul amplasat în apropierea sălii de lectură;
Acces gratuit la reţeaua de internet Wireless (laptop personal).

Printre ultimele achiziții cu care Sala de Lectură a Bibliotecii Județene Argeș s-a îmbogățit se numără: „Argeșul și Mușcelul, spații istorice ale românismului” (2 volume), coord. Teodor Mavrodin; red. Spiridon Cristocea; Sorin Mazilescu; Filofteia Pally; Gheorghe Păun; Octavian Mihail Sachelarie; Sevastian Tudor, Pitești, Tiparg, 2013; „Pagini din istoria muzeului Golești”,  Goleşti-Argeş, Tiparg, 2014; „Șansa ta în Europa: oportunități de studiu în Uniunea Europeană” / coord.: Octavian Mihail Sachelarie, Mihaela Voinicu, Piteşti, Centrul Europe Direct Argeș, 2014; „Anuarul Statistic al României”, Institutul Naţional de Statistică, Bucureşti, S.n., 2014.
Sabina Busuioc

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii