Web Analytics

S-au încheiat Zilele Lipatti

de | 2.12.2010 21:49 | Cultură

Duminică 28 noiembrie a.c., la Bucureşti a avut loc Gala Concursului Naţional de Pian, în încheierea Zilelor Lipatti, eveniment organizat de Radio România Muzical şi Consiliul Judeţean Argeş, cu ocazia împlinirii în 2 decembrie a 60 de ani de la moartea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti.
În deschiderea evenimentului invitaţii au avut posibilitatea să admire, în premieră, o expoziţie de fotografii realizate chiar de Dinu Lipatti, peisaje de la Ciolceşti şi fotografii de familie, dar şi obiecte personale, printre care amintim bagheta primită de pianist cadou de la George Enescu, precum şi certificatul de naştere şi rochiţa în care a fost botezat Dinu Lipatti.
Din partea Consiliului Judeţean Argeş, vicepreşedintele Florin Tecău a înmânat premiile pianiştilor Alexandru Ioan Lazăr şi Ionuţ Cibotariu – la categoria I, respectiv lui Valentin Mureşan – la categoria a II-a de vârstă. Gala Concursului Naţional de Pian a fost transmisă în direct la TVR Cultural şi la Radio România Muzical, în intervalul orar 19.00 – 20.50.  (C.S.)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii