S-au încheiat Zilele Lipatti

de | 2.12.2010 21:49 | Cultura

Duminică 28 noiembrie a.c., la Bucureşti a avut loc Gala Concursului Naţional de Pian, în încheierea Zilelor Lipatti, eveniment organizat de Radio România Muzical şi Consiliul Judeţean Argeş, cu ocazia împlinirii în 2 decembrie a 60 de ani de la moartea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti.
În deschiderea evenimentului invitaţii au avut posibilitatea să admire, în premieră, o expoziţie de fotografii realizate chiar de Dinu Lipatti, peisaje de la Ciolceşti şi fotografii de familie, dar şi obiecte personale, printre care amintim bagheta primită de pianist cadou de la George Enescu, precum şi certificatul de naştere şi rochiţa în care a fost botezat Dinu Lipatti.
Din partea Consiliului Judeţean Argeş, vicepreşedintele Florin Tecău a înmânat premiile pianiştilor Alexandru Ioan Lazăr şi Ionuţ Cibotariu – la categoria I, respectiv lui Valentin Mureşan – la categoria a II-a de vârstă. Gala Concursului Naţional de Pian a fost transmisă în direct la TVR Cultural şi la Radio România Muzical, în intervalul orar 19.00 – 20.50.  (C.S.)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed