S-a stins din viaţă francezul care a reinventat brandul Dacia

de | 12.12.2019 13:44 | Economie

Gerard Detourbet, considerat omul care a reinventat brandul Dacia, s-a stins din viață pe 5 decembrie, la 73 de ani, după o lungă și grea suferință. Gerard Detourbet este considerat “părintele” popularelor modele Logan, Sandero și Duster. Detourbet lucra pentru Groupe Renault de 48 de ani, din 1971. În 2001, Gerard Detourbet s-a alăturat Dacia, venind la Mioveni ca director de dezvoltare industrială și proiectare. Gerard Detourbet este cel care a supervizat, practic, dezvoltarea unei game de vehicule la preț mic în cadrul Dacia, punând în aplicare ideile lui Louis Schweitzer, președintele Renault din acea perioadă.
Dacia Logan a început să fie comercializată în vara lui 2004, ajungând după doar cinci ani la un milion de unități vândute în zeci de țări.
Modelele Dacia sunt de mai mulți ani în topul celor mai bine vândute mașini în segmentele lor în Europa. Mașinile low-cost ale Grupului Renault, Dacia Sandero, Dacia Duster și Renault Kwid, reprezintă 35% din vânzările concernului la nivel global. La un moment dat, Gerard Detourbet luase în calcul și promovarea Dacia în S.U.A.
M.S.

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: dacia,gerard detourbet

Ultimele articole

Noi treceri de pietoni înființate în Pitești
Noi treceri de pietoni înființate în Pitești

Pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere, Primăria Municipiului Piteşti a dispus înființarea a două treceri de pietoni, prin Administraţia Domeniului Public, astăzi, 02.12.2021, astfel: Citește și Prima bătălie a războiului pentru Mausoleul...