S-a reziliat proiectul de modernizare a drumului Muşăteşti-Poienile Vâlsanului

de | 5.11.2014 20:27 | Politica si Administratie

# Evlampie Alecu, primarul de la Brăduleţ: „Am rămas surprins de această veste pentru că drumul acesta trebuia să facă şi legătura cu staţiunea care se construieşte la Molivişu”

Consiliul Judeţean Argeş, a aprobat în şedinţa de vineri, 31 octombrie, rezilierea contractului de finanţare a proiectului „Modernizarea DJ 703I: Muşăteşti (DN 73C) – Brăduleţ – Brădetu – Poienile Vâlsanului, în vederea îmbunătăţirii şi dezvoltării infrastructurii de turism, km 28+822-53+600 km”. Drumul urma să aibă o mare însemnătate turistică, prin conectarea comunei Brădet la viitoarea staţiune Molivişu. Între motivele expuse de preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, în faţa consilierilor au fost alunecările de teren din zonă consemnate în procesul verbal întocmit de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş şi riscul ca proiectul să nu poată fi realizat până la 31 decembrie 2015. Rezilierea contractului înseamnă pentru Consiliul Judeţean pierderea finanţării de 13 milioane de lei, ba mai mult în referatul întocmit pentru rezilierea contractului se specifică faptul că CJ Argeş urmează să returneze 3,6 milioane de lei de la FEDR, 833.000 de lei de la bugetul de stat şi 8,7 milioane de lei reprezentând restul de prefinanţare primită.

Nicolae Ivănescu: „S-a făcut contract între Euroconstruct şi Consiliul Judeţean. Ştiu că a fost o calamitate  şi de atunci nu se mai ştie nimic”

Pe această temă am discutat atât cu Nicolae Ivănescu, cel care a subcontractat lucrarea, cât şi cu Evlampie Alecu, primarul comunei Brădet. „Nu s-a reziliat contractul cu societatea care a fost constructor. La momentul acesta ştiu că s-a întâmplat ceva. Euroconstruct Bucureşti a fost contractorul, antreprenorul general, şi de acolo nu ştiu nimic. Nu are nicio legătură cine a lucrat cu cine a contractat licitaţia şi cu dobândirea unei lucrări prin licitaţie şi finalizarea şi toată responsabilitatea cap-coadă. S-a făcut contract între Euroconstruct şi Consiliul Judeţean. Ştiu că a fost o calamitate şi de atunci nu se mai ştie nimic. S-a făcut o proiectare, după care nu s-a mai întreprins nicio… Nu mai ştiu ce s-a întâmplat. Din 24 km s-au lucrat 18 km, mai erau vreo 5 – 6 km. Au fost mai multe firme, care fiecare şi-au făcut lucrările în dreptul lor, e vorba de Euroconstruct, o firmă din Muşăteşti sau Brăduleţ, o firmă din Maramureş, mai multe firme”, ne-a precizat Nicolae Ivănescu.   
Evlampie Alecu (foto), primarul comunei Brăduleţ ne-a declarat referitor la acest subiect: „Nu ştiu, acum aud pentru prima dată de aşa ceva (n.red. luni, 3 noiembrie). Ştiam că este o problemă acolo, unde nu s-a făcut nimic datorită alunecărilor de teren. Oricum, pe teritoriul comunei Brăduleţ drumul este bunicel şi are o lungime de doar circa 8 km, cele mai mari lucrări trebuiau să se efectueze pe teritoriul comunei Nucşoara. Constructorii nu-i cunosc pentru că nu am fost primar şi înainte, ştiu doar în mare despre acest contract şi chiar am rămas surprins de această veste pentru că drumul acesta trebuia să facă şi legătura cu staţiunea care se construieşte la Molivişu.”
I.B.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii