S-a reluat proiectul de succes „Meşteşuguri uitate-Caligrafia şi legătoria de carte”

de | 20.01.2016 16:11 | Cultură

Începând cu data de 19 ianuarie, în secția Colecții Speciale a Bibliotecii Județene Argeș, s-a reluat, la rugămintea cititorilor, proiectul MEȘTEȘUGURI UITATE – CALIGRAFIA ȘI LEGĂTORIA DE CARTE.
Acesta se adresează tuturor categoriilor socio-profesionale și este gratuit.
Proiectul își propune să aducă în actualitate meșteșuguri milenare, dar pe cale de dispariție acum – caligrafia și legătoria de carte.
Sunt prezentate momente din istoria scrisului, exersate diferite tipuri de caligrafie (engleză, gotică, slavă, persană, chineză, monogramică), iar  pasionații vor fi inițiați în arta anluminării.
Nici povestea cărţii nu va fi uitată, în sensul că vor fi deprinse tehnicile prin intermediul cărora se leagă manual o carte. Activitatea se va finaliza cu o expoziţie a lucrărilor executate în cadrul acestui atelier.
În cadrul aceluiași proiect și al aceleiași secții a Bibliotecii Județene Argeș, va fi deschis, începând de astăzi, 20 ianuarie, de la ora 16.30, un atelier de cusături tradiționale românești –  modele populare specifice zonei Argeș-Muscel, inspirate din documentele existente în colecțiile bibliotecii „Dinicu Golescu”.
Lucreţia Picui, Gabriela Tomescu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii