Web Analytics

S-a deschis cel mai mare centru de învățare și exploatare a naturii, la Sătic

de | 4.07.2022 09:55 | Actualitate, Home

Centrul Richita, considerat cel mai mare centru de învățare și exploatare a naturii din România este situat în inima munților Făgăraș, localitatea Sătic din comuna Rucăr și este destinat dezvoltării educației pentru natură, chiar în mijlocul ei, informează Agenția de presă Rador.

Aici se vor desfășura programe educaționale pentru toate vârstele, cursuri de specializare pentru adulți, tabere cu teme specifice pentru ca cei mici să se apropie de natură, activități pentru grupuri de până la 30 de persoane, care pot explora natura chiar în pădurile protejate ale fundaţiei Conservation Carpathia.

”Locul are tot ce este nevoie pentru a găzdui activități și programe de explorarea naturii pentru toate şcolile din zonă, universităţi, organizaţii din România și din străinătate interesate de conservarea naturii. De asemenea, centrul oferă programe și spațiu de învăţare pentru stagii de practică pentru studenţi şi seminarii de formare în domeniul cercetării, educaţiei pentru natură, ariilor naturale protejate”, anunță fundația.

Potrivit reprezentanților fundației: „…majoritatea activităților educaționale se vor desfășura în aer liber, în pădurile fundației și de-a lungul râului Dâmbovița, care se află în vecinătatea Centrului Richita”.

Cabana Richita a fost construită la începutul anilor ‘80 de către Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA. În 2013 Fundația Conservation Carpathia a cumpărat-o și a început lucrările de modernizare în anul 2018 cu scopul de a o transforma în cel mai mare centru de activități și explorare a naturii, potrivit g4media.ro.

foto: carpathia.org

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *