S-a ales praful de Centrul de Copii şi Juniori FC Argeş!

de | 25.09.2013 20:15 | Sport

# Familia Penescu a pus cruce uneia dintre cele mai importante pepiniere ale fotbalului românesc. Odată cu declararea insolvenței la FC Argeș, inevitabil, pe lângă echipa de seniori, a avut de suferit și Centrul de Copii și Juniori al FC Argeș.  Dacă luăm în considerare faptul că Centrul „Leonte Ianovschi” a fost printre cele 4-5 școli de fotbal care, în ultimii 30 de ani, au promovat constant jucători pentru echipa națională și pentru cluburi mari ale Europei, ceea ce s-a întâmplat în Trivale reprezintă o adevărată tragedie. Nume precum Dobrin, Speriatu, Radu II sau Ilie Bărbulescu, ca să nu mai vorbim de Mutu, Jean Barbu, Gâlcă, Mărgăritescu, Dică, Tănase sau Neaga s-au școlit la „celebrul” Centru de copii de la FC Argeș. Acum totul este istorie pentru că toate cele 8 grupe care mai existau în Trivale au fost mutate care pe unde s-a putut.

Eduard, Mălușanu, Șerban și Ciobanu sunt plătiți din banii părinților

Patru din cele opt grupe de la FC Argeș au luat drumul către școala de fotbal „Nicolae Dobrin”! Aici însă situația financiară nu este una tocmai foarte bună, dovadă că grupele de copii au fost primite, dar nu „oficial”, ci sub formă de colaborare. Un aspect important este acela că antrenorii nu sunt plătiți de școala de fotbal „Nicolae Dobrin”, ci din buzunarul părinților. Chiar dacă puștii alb-violeți evoluează acum sub stindardul școlii „Dobrin”, aceștia practic nu au nicio legătură cu școala de fotbal. Este vorba de grupa de copii născuți în anul 1997, pregătită de Augustin Eduard, care evoluează în Liga a V-a, seria centrală, de grupa de copii născuți în anul 1998 pregătită de Daniel Mălușanu, de grupa de copii născuți în 2000, pregătită de Șerban, alias „Șarpe” și de grupa de copii născuți în 2001, pregătită de fostul alb-violet Paul Ciobanu.

Ariciu și Anghel s-au „transferat” la școala „Dani Coman”

Alte două grupe de copii și juniori de la FC Argeș s-au îndreptat către alte școli de fotbal. Este vorba de grupa de copii născuți în anul 1999, pregătită de Mihai Ariciu și de grupa de copii născuți în 2004, pregătită de Eugen Anghel, cel care este și antrenor cu portarii la SCM Pitești. Ei, bine, dacă la cele 4 grupe care au fost înregimentate de școala de fotbal „Nicolae Dobrin”, lucrurile nu sunt tocmai așa cum ar trebui, profesorii Mihai Ariciu și Eugen Anghel au toate actele în regulă la școala de fotbal „Dani Coman”. De fapt, acestea sunt singurele grupe de copii de la FC Argeș care și-au găsit o continuitate „în regulă” pentru fotbalul argeșean.

Grupa lui Viorel Moiceanu a „dispărut”

O altă grupă de copii „cu greutate” de la FC Argeș este cea pregătită de profesorul Viorel Moiceanu. Născuți în anul 1996, puștii alb-violeți au trebuit să aleagă mai multe variante pentru a continua cu fotbalul și asta pentru că Moiceanu a decis să lase deoparte cariera de antrenor, axându-se pe cea de profesor de educație fizică și sport. Așa se face că Viorel Moiceanu este în prezent profesor de sport la LPS Pitești, dar are și câteva ore la mai multe școli generale din oraș. Unde s-au dus fotbaliștii? Ei bine, șase dintre ei au mers la SCM Pitești, echipa Primăriei din Liga a III-a, doi la Centrul de Copii și Juniori al CSM Vâlcea, iar restul au ajuns să joace în ligile inferioare, la echipe din județ.

Cristian a ales școala de fotbal Chelsea București

Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm că și Gheorghe Cristian, fostul mare portar al FC Argeș a ales „calea exilului”. După ce nu a mai primit niciun ban de la club din februarie, „Piticu” s-a orientat rapid și, cum familia sa locuiește în capitală, a început să-și depună CV-ul pe la marile cluburi de fotbal Steaua și Dinamo. Nu a fost să fie să ajungă la cele două cluburi, însă a primit o ofertă de nerefuzat, și anume aceea de la școala Chelsea București, acolo unde a devenit antrenor coordonator al secției de fotbal. Marius Ionel

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii