Ronald Ross: „Am ales să joc aici pentru că am simţit că la Piteşti se poate face performanţă”

de | 10.12.2014 20:13 | Sport

# Exclusivitate. Interviu cu cel mai în formă baschetbalist din campionatul românesc.
Venit în această toamnă la BCMU Pitești, baschetbalistul american Ronald Ross este fără îndoială o achiziție de excepție, ajungând la ora actuală cel mai în formă jucător din campionatul românesc, jucând meci de meci la cel mai înalt nivel. Înainte de a ajunge la noi, Ross a avut evoluții foarte bune la echipe de top din Italia, Germania, Israel, Croația și Grecia, fiind peste tot iubit de fani. Mai trebuie spus că timp de patru ani, între 2001 și 2005, Ronald Ross a jucat în campionatul nord-american universitar de baschet pentru echipa Texas Tech Raiders. În 2005, Ross a obținut prestigiosul trofeu The Chip Hilton Player of the Year Award, acordat anual celui mai bun jucător din campionatul nord-american de baschet universitar, trofeu ce fusese câștigat în urmă cu opt ani și de legendarul Tim Duncan.  Tot în 2005, Ronald Ross a fost în draftul NBA, fiind la un pas de a ajunge la Golden State Warriors. În exclusivitate pentru Jurnalul de Argeș, Ronald Ross a acordat primul interviu de când evoluează în campionatul românesc.

# În 2005, ai fost în draftul NBA și ai fost la un pas de a ajunge la Golden State Warriors. Ce s-a întâmplat atunci?
– Da, după ce am absolvit colegiul, am participat la mai multe selecții cu cei de la Warriors și am participat și la liga NBA de vară cu ei, dar din păcate nu a mers și am semnat un contract să joc în Italia.
# Cum ai ajuns să joci în Europa?
– Am avut un agent care a negociat din State cu parteneri din Europa și astfel a început ”călătoria” mea profesională în Europa.
# Prin ce contacte ai ajuns la echipa din Pitești?
– Actualul meu agent este german și avea un contact aici în România. Mi-a trimis un e-mail legat de interesul echipei din Pitești față de mine. M-am interesat de echipă, am cules informații mai multe și am ales să joc aici pentru că am simțit că la Pitești se poate face performanță.
# Ce știai despre baschetul românesc înainte să vii aici?
– Știam că aveți un campionat din ce în ce mai puternic și că e un loc foarte interesant să vin aici să joc baschet, ceea ce iubesc.

„Nu neg faptul că ne gândim că avem șanse să ajungem campioni, dar acum suntem concentrați să jucăm foarte bine meci de meci”

# Care sunt până acum impresiile tale despre echipa din Pitești și oraș?
– Am numai impresii bune. Îmi place mult echipa noastră. Cred că antrenorul nostru și conducerea au făcut o treabă excelentă și au creat o echipă foarte bine echilibrată. E o echipă ce are numai băieți de toată isprava și foarte competitivi. Ce ți-ai putea dori mai mult? Și orașul e cool! E ușor să ajungi peste tot și am tot ce am nevoie. Sunt un băiat de la țară așa că nu am nevoie de mult! (Râde)
# Care sunt șansele echipei din Pitești de a deveni campioană ?
– Nu neg faptul că ne gândim că avem șanse să ajungem campioni, dar acum suntem concentrați să jucăm foarte bine meci de meci. Vom continua să muncim mult fără să facem rabat de la niciun efort.
# Care sunt cei mai buni prieteni din echipă?
– Cel mai des mă văd cu Krys Faber, dar ies adesea și cu ceilalți băieți.
# Cât timp ai de gând să joci baschet în România? Ai oferte din alte țări?
– Nu știu cât voi juca în România, dar mă simt foarte bine aici și dacă toate lucrurile merg bine, ușa mea va fi mereu deschisă să joc aici. Da, am oferte din alte țări, dar acum sunt concentrat pe Pitești și pe obiectivele noastre.
# Știu că iubești mult muzica. Ce ne poți spune despre artiștii tăi preferați și melodiile care te motivează?
– Iubesc muzica și eu fac muzică la rândul meu. Muzica are un efect terapeutic pentru mine și mă ajută să mă concentrez. Starurile mele favorite sunt Drake, JAY-Z, Big Sean, Kendrick Lamar, Miguel și Kanye West. Ascult mult în ultima vreme cântecele lui Big Sean și ele mă motivează.
# Ai început să înveți românește? Dacă răspunsul e ”Da”, care sunt acele cuvinte? Cuvinte de argou ?
– Din păcate, nu am învățat foarte mult românește deocamdată, dar voi învăța și mai mult. Cât despre cuvintele de argou… ha, ha… o să te țin la curent.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii