Web Analytics

Românii vor în zona euro: procentul celor care doresc introducerea monedei unice și în țara noastră a crescut de la 63% la 75% într-un an

de | 11.07.2021 09:48 | Actualitate, Economie

57% dintre cetățenii din statele membre UE care nu au aderat încă la zona euro sunt în favoarea introducerii monedei în țara lor, arată cele mai recente date ale Eurobarometrului. Cei mai doritori sunt românii (cu un procent de 75%) și maghiarii (69%). Rezultatele celui mai recent sondaj Flash Eurobarometer arată un sprijin larg pentru euro în statele membre care nu au adoptat încă moneda comună.

Sondajul a fost realizat în cele șapte state membre care nu au aderat încă la zona euro: în Bulgaria, Cehia, Croația, Ungaria, Polonia, România și Suedia.

CITESTE SI ECONOMIE: Indicele ROBOR la 3 luni a rămas la 1,54%

60% dintre cetățenii UE chestionați consideră că euro a avut consecințe pozitive pentru țările care au deja în circulație moneda. Majoritatea (52%) dintre respondenți sunt optimiști în ceea ce privește consecințele pe care le-ar avea introducerea euro pentru țara lor și mai mult de jumătate (55%) afirmă că introducerea euro ar avea și consecințe pozitive pentru ei personal.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii