Web Analytics
scris miercuri, 24.12.2014

Rolast a încasat aproape 20 de milioane de euro de la Auchan

Firma de închirieri imobiliare Rolast Piteşti a vândut retailerului Auchan România mai multe active pentru suma de 19,98 milioane de euro, inclusiv spaţiul în care funcţionează hipermarketul Auchan Găvana Piteşti. Contractul de vânzare-cumpărare a fost încheiat luni 15 decembrie, iar preţul plătit de Auchan este de 19,98 milioane euro, mai mare cu aproape 1 milion de euro decât cel stabilit de acţionarii Rolast într-o AGA din 16 mai 2014, respectiv 19 milioane de euro. Tranzacția nu include si magazinul de bricolaj ocupat anterior de retailerul german OBI. Aceste date apar în raportul pe care Rolast l-a înaintat Bursei de Valori București după consumarea tranzacției. Suprafața totală a terenului pe care este situată clădirea este de 77.800 metri pătrați.

Rolast a încasat aproape 20 de milioane de euro de la Auchan

Încă 7 milioane de euro de la Obi și Jumbo

În septembrie, acționarii Rolast au aprobat vânzarea magazinului DIY ocupat anterior de către OBI retailerului grec de jucării Jumbo, care a făcut o ofertă de 5 milioane de euro pentru magazin, spațiile de parcare și căile de acces. Tot în septembrie, acționarii Rolast au aprobat și încheierea unei convenții cu OBI pentru anularea contractului de închiriere a magazinului din Pitești în schimbul plății de către OBI a unei penalități de 2 milioane de euro. OBI a decis în acest an să iasă de pe piața românească.
La cea mai recentă cotație a acțiunilor Rolast, de 0,07 lei/unitate, compania are o capitalizare de 21,56 milioane de lei. Rolast este controlată de firma Naniero Investments Limited, înregistrată în Cipru, care deține pachetul majoritar de 51,76% din titluri. Firma Mir Asset Manaegment, din București, are un pachet de 18,48% din acțiuni, iar Romanian Investment Fund, înregistrată tot în Cipru, deține 16,93% din titluri.
Florin Silvestru

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...