Web Analytics

Revoluţionarul muscelean Serafim Cotenescu a ieşit din arest preventiv

de | 2.05.2013 12:23 | Actualitate

# El a fost acuzat de către DNA Piteşti în dosarul „fabrica certificatelor de revoluţionar”. Fostul șef al revoluționarilor câmpulungeni, Serafim Cotenescu, a fost eliberat. Pe 26 aprilie, revoluţionarului muscelean trimis în judecată de către DNA Pitești i-a fost admisă cererea de eliberare condiționată provizorie sub control judiciar. Odată cu Cotenescu au mai fost puși în libertate George Costin, fost secretar de stat pe problemele revoluționarilor în guvernul Boc și preşedinte al Asociaţiei Decembrie 1989 Metrou şi Mihai Bolocan, vicepreşedinte al asociaţiei la nivel național şi preşedinte al filialei Buzău.
Cei trei capi ai revoluţionarilor, respectiv Costin, Bolocan şi Cotenescu, sunt acuzați de procurorii anticorupție că au format un grup organizat care  a vândut și traficat certificate de revoluţionar pe bani. Ei au  obligativitatea de a se prezenta la organul de urmărire penală şi la instanţa de judecată ori de câte ori vor fi chemaţi, precum și obligativitatea de a se prezenta la organul de poliţie conform programului de supraveghere. În plus sunt obligaţi: să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei care a dispus măsura, să nu deţină sau să folosească niciun fel de arme şi să nu se apropie de părţile vătămate, membrii familiilor acestora, funcţionari SSPR (Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor), martori şi experţi, să nu comunice cu aceştia direct sau indirect şi să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele. Serafim Cotenescu a părăsit arestul în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02.00. A fost eliberat din penitenciarul Jilava, unde fusese dus în după-amiaza zilei de 26 aprilie, fără a şti că urmează să fie eliberat. Surse bine informate ne-au adus la cunoştinţă că, la ora actuală, se află în plină desfăşurare o anchetă printre toţi revoluţionarii musceleni pentru a se afla cum şi în ce mod au obţinut certificatele de revoluţionar şi dacă aveau acest drept.

Cotenescu a stat în arest preventiv mai bine de 14 luni

Reamintim că, în luna februarie a anului trecut, pe atunci şef al  revoluţionarilor câmpulungeni, Serafim (Guţă) Cotenescu, a fost arestat prevenitiv în dosarul „fabrica certificatelor de revoluţionar”. El a fost acuzat de către procurorii DNA Piteşti de folosirea influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine de bani sau de foloase necu­ve­nite, în formă continuată, precum şi de con­stituirea unui grup infracţional or­ga­nizat.  
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii