Web Analytics
scris miercuri, 07.01.2015

Retrospectiva fotbalistică argeşeană 2014! FC Academica şi echipa suporterilor se luptă pentru a înlocui vechiul FC Argeş

# Divizionara secundă FC Clinceni s-a mutat la Piteşti, iar suporterii alb-violeţi şi-au înfiinţat echipă de Liga a IV-a! Acestea sunt cele mai importante momente fotbalistice desfăşurate pe parcursul anului 2014 în Argeş.

Retrospectiva fotbalistică argeşeană 2014! FC Academica şi echipa suporterilor se luptă pentru a înlocui vechiul FC Argeş

Lăsând la o parte prestaţia bună a SCM-ului din Liga a III-a – de remarcat că se află pe locul I la doar un punct în faţa Chindiei Târgovişte – ar mai fi de menţionat şi parcursul excelent al Mioveniului din Cupa României, dar şi din campionat. CS Mioveni a terminat turul de campionat pe locul 4, se află la nu mai puţin de 9 puncte faţă de locul I, însă eliminarea Astrei şi a lui Dinamo din Cupa României sunt cele mai mari performanţe ale fotbalului argeşean pentru anul 2014. Ceea ce este de scos în evidenţă pentru anul 2014 este că FC Argeş a încetat să mai existe definitiv şi că deocamdată doar două echipe „se bat” pentru „a înlocui” marea echipă a lui Dobrin. Pe de o parte, FC Clinceni care s-a transformat „peste noapte” în FC Academica Argeş Piteşti şi bineînţeles FC Argeş 1953, echipă înfiinţată de suporteri şi fostele mari glorii ale Piteştiului. Iar ceea ce rămâne de văzut este ce se va întâmpla cu brand-ul FC Argeş, care a fost evaluat la peste 300.000 de euro! În această privinţă doar conducerea FC Academica şi autorităţile locale prin vocea vicelui Cornel Ionică s-au arătat interesate, însă e clar că suma este una foarte mare. În concluzie, 2014 pentru fotbalul argeşean a însemnat o „încercare de substituire” a dispariţiei FC Argeş, iar cei care îşi dispută realizarea acestui deziderat sunt FC Academica şi FC Argeş 1953. De aceea vă propunem  în continuare să rememorăm pe scurt cele mai importante capitole fotbalistice din 2014.

Primăria Piteşti ajută Clinceniul cu stadionul şi cheltuielile de întreţinere

Pe 1 iulie 2014, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Piteşti, a fost votată asocierea dintre municipiul Piteşti şi Asociaţia CS FC Clinceni şi Clubul Sportiv FC Clinceni. În ciuda opoziţiei consilierilor PDL care s-au abţinut de la vot, proiectul a fost adoptat. Asta a însemnat că FC Clinceni poate evolua în sezonul 2014-2015 în Liga a II-a pe stadionul „Nicolae Dobrin” sub denumirea de FC Academica Argeş. Acordul de asociere prevede că municipalitatea pune la dispoziţie echipei din Clinceni baza din Trivale, urmând să suporte cheltuielile legate de întreţinerea acesteia. Tocmai acest lucru i-a nemulţumit pe unii dintre consilieri care au cerut lămuriri şi cu privire la situaţia echipei de Liga a II-a SCM Piteşti. Conducerea Primăriei a spus la acel moment că echipa nu se va desfiinţa şi va funcţiona în paralel cu noua echipă a Piteştiului, ca o pepinieră a acesteia.
Ceea ce este important este că pe tot parcursul anul 2014 nu a existat nicio colaborare între SCM şi Academica şi mai mult decât atât SCM-ul şi-a văzut de treabă şi momentat se află „în cărţi” pentru promovare în Liga a II-a. Pe de altă parte, deşi oficialii Academicii nu se dau bătuţi, drumul către Liga I este unul foarte lung pentru aceştia. Academica se află pe locul III la 7 puncte de locul I!

Echipa suporterilor a luat-o de jos, din Liga a IV-a

Nefiind de acord cu „adoptarea” Clinceniului la Piteşti, suporterii şi fostele glorii s-au unit cu toţii într-un gând, înţelegând că nu mai există altă cale decât de a porni de jos, cu un proiect nou, având ca principal scop revigorarea fotbalului argeşean şi preluarea a tot ceea ce a însemnat FC Argeş. Aşa se face că a fost înfiinţată noua echipă a Piteştiului, care evoluează în Liga a IV-a, club bazat pe suporteri împreună cu foştii mari jucători printre care menţionăm: Viorel Moiceanu, Relu Ancuţa, Mihai Zanfir, Jean Vlădoiu, Ilie Bărbulescu, Bogdan Argeş Vintilă, Jean Barbu, Vali Năstase sau Paul Ciobanu. „Suntem constituiţi ca Asociaţie Sportivă. Numele nostru este A.S. FC Argeş Piteşti 1953, sprijinit prin Asociaţia Fan Club FC Argeş. O să folosim prima stema a Argeşului, folosită încă din 1968 şi o să jucăm pe stadionul din Ştrand, acolo unde a jucat FC Argeş prima dată”, se arată în proiectul menţionat pe site-ul www.fcarges1953.ro. Trebuie menţionat că situaţia financiară nu este una tocmai extraordinară, dar că există promisiuni serioase în acest sens, această echipă a suporterilor şi fostelor glorii alb-violete nu a avut tocmai un parcurs slab de tur de campionat. Alb-violeţii se află pe locul II la doar 5 punct de lider, iar o promovare în Liga a III-a nu pare deloc una imposibilă.
Marius Ionel

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...