Retrospectivă! Cei mai buni sportivi argeşeni în anul 2015

de | 7.01.2016 14:37 | Sport

La sfârşitul anului trecut cele mai mari cluburi din judeţul Argeş şi ne referim la CSM Piteşti, LPS Viitorul Piteşti, CS Muscelul Câmpulung şi CS Dacia Mioveni 2012 şi-au premiat cei mai buni sportivi pentru activitatea din anul 2015. Cu menţiunea că este posibil să fi omis unii sportivi vă prezentăm în continuare performerii celor patru cluburi argeşene care au obţinut rezultate notabile interne şi internaţionale.

Robert Glinţă a fost desemnat cel mai bun sportiv al CSM Piteşti

Robert Glinţă a fost desemnat cel mai bun sportiv al CSM Piteşti. Acesta a obţinut titlul de campion mondial la nivelul juniorilor la o competiţie ce a avut loc la Singapore. Argeşeanul este în prezent component al clubului din Cluj şi va merge la Olimpiada de la Rio. Prima secţie premiată de CSM a fost cea de radioamatorism. Astfel, Augustin Preoteasa, cel care este antrenor-sportiv, a fost premiat pentru performanţele din acest an. Acesta a fost medaliat la Campionatele Naţionale de creaţie tehnică din acest an. După secţia de radioamatorism, a venit momentul recompensei pentru cei de la secţia de sambo. Dora Kovacs a fost desemnată sportiva secţiei în acest an. Aceasta este componentă a lotului naţional de seniori şi tineret, iar în acest an a obţinut medalia de bronz la Campionatele Europene de sambo tineret din Serbia, de la Novi Sad. Secţia de box şi-a desemnat şi ea laureaţii. Astfel, într-un top trei al sportivilor pe acest an, ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de către Bogdan Necula. Locul secund a fost ocupat de către Dalis Stochian, iar cel mai bun sportiv al secţiei a fost desemnat Georgică Panait. Acesta este component al lotului naţional de cadeţi şi a obţinut medalia de aur în acest an la Campionatele Naţionale de cadeţi la categoria 56 de kilograme.

Bogdan Scarlat, cel mai bun sportiv al secţiei de înot a CSM

După sportivii secţiei de box a venit rândul sportivilor secţiei de lupte greco-romane să fie premiaţi. Astfel, Ionuţ Sandu a ocupat locul trei în acest top al celor mai buni componenţi ai secţiei. Pe locul secund s-a clasat Emanuel Croitoru, iar Cătălin Miron a fost desemnat cel mai bun sportiv al secţiei, acesta fiind medaliat la Campionatele Naţionale de seniori din acest an, la categoria 74 de kilograme. În topul celor mai buni sportivi la secţia de kaiac-canoe, pe locul trei l-am regăsit pe Ionuţ Peleu, pe locul secund l-am regăsit pe Alexandru Cioboată, iar primul loc a fost ocupat de Răzvan Rotaru. Acesta este component al lotului naţional de kaiac, la nivelul juniorilor. De asemenea, acesta a participat la Campionatele Mondiale de juniori din Portugalia, acolo unde a obţinut un loc 6 în kaiacul de 4. A fost un an bun şi pentru secţia de atletism, asta mai ales pentru că la Piteşti este cea mai modernă pistă din ţară. Adrian Dragomir a ocupat locul trei şi se poate lăuda cu faptul că a obţinut locul trei la Campionatele Balcanice de marş pe distanţa de 20 de km şi că este campionul României la seniori, dar şi la tineret în aceeaşi probă. Pe locul secund o avem pe Denisa Dragomir, iar cel mai bun sportiv al secţiei a fost desemnat Ciprian Daroczi. Acesta este component al lotului naţional de juniori şi este vicecampion balcanic în proba de 100 de metri, iar la Mondialele din Columbia, a terminat pe locul 8. Cel mai bun sportiv al secţiei de înot a fost desemnat Bogdan Scarlat, acesta fiind component al lotului naţional de seniori şi speră să participe la Olimpiada de la Rio din vara anului viitor. Acesta a bifat prezenţa la mai multe competiţii internaţionale în acest an.

Titlul de cel mai bun sportiv al LPS Piteşti i-a revenit atletei Violeta Elena Dan

Liceul cu Program Sportiv „Viitorul” Piteşti a înche­iat anul 2015 cum se cuvine, desemnându-şi cei mai buni sportivi. Premierea a coincis cu împlinirea a 20 de ani de activitate a LPS Viitorul Piteşti. Titlul de cel mai bun sportiv al liceului i-a revenit atletei Violeta Elena Dan, sportivă pregătită de profesorul Fernando Georgescu, acestuia revenindu-i titlul de antrenorul anului 2015. Cel mai bun sportiv al secţiei de tenis a fost desemnată Ioana Mincă, dar ea nu şi-a putut ridica premiul deoarece se afla la o competiţie în SUA. Premiul Ioanei a fost ridicat de antrenorul Gabriel Săndulescu. Ceilalţi laureaţi au fost: atletism – Andrei Gheţea, baschet – Florentin Chirea, judo – Mădălin Stăncescu, lupte- Laurenţiu Şerban, handbal – Cătălina Ciolponea, fotbal – Radu Gîtej, volei – Elena Gabriela Moale şi Melania Constantinescu – menţiune la etapa naţională a Olimpiadei Naţionale de Pregătire sportivă teoretică.

Performerul anului la CS Muscelul Câmpulung a fost Irinel Cojan care a obţinut 12 medalii

Anul 2015 s-a încheiat cu rezultate foarte bune şi la CS Muscelul Câmpulung. Într-o conferinţă de presă directorul Mărgărin Blidaru a vorbit despre rezultatele înregistrate de sportivii clubului. Referindu-ne la rezultate, calculul final arată că în acest an sportivii de la CS Muscel Câmpulung au obţinut în total 55 de medalii. Cele mai multe le-a adus secţia de bob, iar performerul anului a fost Irinel Cojan, sportiv care a participat atât la concursurile de atletism, cât şi la cele de bob şi a obţinut în total 12 medalii, dintre care 7 de aur! Sportivii CS Muscel Câmpulung au obţinut la Campionatele Naţionale desfăşurate în 2015 16 medalii de aur la atletism, sanie, lupte, bob şi monobob, 17 medalii de argint la lupte, box, atletism, bob şi skeleton, precum şi 22 de medalii de bronz.

CS Dacia Mioveni 2012 şi-a premiat toţi sportivii care activează la secţiile sale

Finalul de an a mai adus un moment festiv pentru cei mai buni sportivi din judeţul nostru. De data aceasta a venit rândul celor de la CS Dacia Mioveni să fie premiaţi şi răsplătiţi pentru rezultatele foarte bune din 2015. Aşa se face că CS Dacia Mioveni 2012 şi-a premiat înainte de Crăciun toţi sportivii care activează la secţiile sale.
Festivitatea de premiere, unde a fost invitat şi Moş Crăciun, a avut loc în sala de spectacole a Centrului Cultural, în prezenţa conducerii Primăriei, a clubului, antrenorilor, părinţilor, dar şi a consilierilor locali. Ion Georgescu, primarul oraşului, Aurel Costache, viceprimarul oraşului şi preşedintele clubului Adrian Ştefan i-au felicitat pe toţi sportivii pentru munca depusă în acest an, iar celor care au confirmat şi au cucerit medalii la diferite competiţii naţionale sau internaţionale le-au cerut să confirme şi în anul care vine. M.I.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole


Loading RSS Feed