Remus Mihalcea (PSD de Argeș): „Sistemul medical este pregătit să facă față unui nou val Covid”

de | 6.07.2022 09:49 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Deputatul PSD Argeș, Remus Mihalcea transmite că sistemul medical din România e pregătit de un nou val Covid-19.

„În ultima perioadă se constată o creștere a numărului de cazuri Covid.

Situația nu este (încă) îngrijorătoare, iar în acest moment nu este cazul să fie instituite restricții.

Citește și: PSD Argeș: “Mititeii” liberali se agită precum produsele de carmangerie pe grătar în cazul subiectului de la Călinești

Desigur, se fac scenarii pentru apariția unui nou val de contaminare, care ar putea înseamnă 70.000 de noi cazuri pe săptămână în a doua jumătate a lunii august, dar sistemul medical este pregătit să facă față.

Marea majoritate a celor care se contaminează dezvoltă forme ușoare sau medii de COVID și internările la ATI se mențin la nivel minim.

Totuși, este indicat ca fiecare dintre noi să aibă mai multă grijă de propria persoană, să se protejeze, să evite aglomerațiile sau să poarte mască în locurile publice aglomerate, mijloace de transport în comun etc.

Chiar dacă numărul cazurilor va continua să crească, este probabil să nu mai asistăm la forme severe ale bolii. Este dovedit științific că după orice astfel de pandemie modul de manifestare al bolii tinde să se fie cel al unei gripe sezoniere obișnuite.”, transmite deputatul.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.