Web Analytics

Regizorul Toma Enache a adus şi în Argeş cartea de poezie „Infectaţi de iubire”

de | 10.11.2022 12:10 | Actualitate, Cultură, Home

„Orice viață, oricât de banală sau inutilă a fost, lasă în urmă măcar un vers. O dâră de poezie”, scrie pe ultima copertă a cărții prezentate și iubitorilor de poezie argeșeni de regizorul Toma Enache. Nu o dâră, ci o adiere parfumată într-o toamnă blândă, a adus maestrul bântuit de artele frumoase, la Muzeul Golești, acolo unde pictura, teatrul și poezia s-au înlănțuit, perfect sincronizate, într-un eveniment recent.

Multe din poemele de dragoste, scrise de-a lungul anilor și adunate în cartea „Infectați de iubire”, sunt traduse și în limba aromână (de altfel, a și tradus în aromână creații literare din literatura română și din literatura universală). Printre volumele publicate până acum se numără „Arta destinului”, „Lagărele minții” și „Păstorul ideilor”.

Toma Enache s-a născut la 1 noiembrie 1970, la Constanța, într-o familie de aromâni emigranți. Este regizor, actor, scenarist, traducător, poet, scriitor, realizator al filmelor artistice: „Între chin și amin”, inspirat din Experimentul Pitești, și „Nu sunt fabulos, dar sunt aromân”, singurul film artistic în aromână. Ambele sale filme s-au bucurat de un mare succes atât în țară, cât și în străinătate. Regizorul, traducătorul și jurnalistul Toma Enache crede și se încrede în „forța tămăduitoare a poeziei și în smerenia rugăciunii.”

Citește și Scriitorul piteştean Ion Toma Ionescu, tradus în ebraică

Citește și ”Între chin şi amin” – un Oscar care va trece şi prin Piteşti

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole