Web Analytics

Regizorul Şerban Marinescu, despre noul său film „Weekend la Bran”: „Filmările se amână până la anul”

de | 10.09.2020 13:21 | Cultură

Filmările pentru „Weekend la Bran”, noul film al regizorului piteștean Șerban Marinescu, vor începe anul viitor. Pelicula, care se bucură de o distribuție interesantă, ”se amână pentru la anul, luna iunie, când sperăm să avem condiții normale de lucru”, a declarat regizorul pentru Jurnal de Argeș. Filmul se va turna, ați ghicit, la Bran! „Trebuia să începem filmările în septembrie a.c., dar, din nefericire, situația nu ne permite, e destul de riscant. Se lucrează în echipe foarte restrânse, filmul e ceva mai amplu și necesită mai multă prezență pe platou, condiții mai speciale și atunci producătorii au hotărât, de comun acord, să îl amânăm pentru iunie anul viitor, cu speranța că lucrurile se vor îmbunătăți, liniști”, a mai spus Șerban Marinescu.

Noul film nu e o continuare pentru „Magnatul” sau ”Ticăloșii”

L-am întrebat pe regizor, care stă mai mult la reședința din comuna argeșeană Bughea decât la București, dacă noul film are legătură cu celebrul „Ticăloșii”, așa cum s-a mai speculat de-a lungul timpului. „Și «Magnatul» și «Ticăloșii» au fost niște puncte de vedere, observații ale mele față de lumea în care trăiesc, ca etapă. Acesta este o continuare, dar nu a acestor filme, ci a acestui mod de a privi lucrurile și de a lăsa o mărturie absolut personală, cu rezerva că e o observație subiectivă, îmi aparține, nu am pretenția să dau verdicte, nu sunt analist politic și nu mi-am dorit să fiu”, a explicat regizorul.

Festivalul de film din Lerești, amânat

Reamintim că, din 2016, la Lerești avea loc „Serile filmului românesc”, un festival în care erau prezentate producții clasice și recente ale cinematografiei naționale. Festivalul de film s-a bucurat de la început de sprijinul regizorului Șerban Marinescu.
„Din păcate, am vorbit cu preotul Alexandru (preotul Alexandru Pahonţu, unul dintre organizatorii proiectului „Serile filmului românesc – Lerești”, n. red.) și a luat o decizie înțeleaptă să îl amâne până la anul, din mai multe motive; în primul rând, județul a avut o problemă, eram în zona roșie (din punct de vedere al pandemiei, n. red.) și e complicat să aduci invitați în condițiile acestea. E un festival sătesc, unic în România, asta m-a și făcut să fiu alături de ei.”
Şerban Marinescu, regizorul şi scenaristul filmului „Cel mai iubit dintre pământeni”, dar şi al altor pelicule memorabile, este omul de cultură care a reuşit să promoveze cel mai bine judeţul în 2016, fapt confirmat de Consiliul Judeţean Argeş, care, la prima ediţie a „Galei 10 pentru Argeș”, i-a acordat Marele Premiu al secțiunii „Promovarea Argeșului”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii