Web Analytics

Regizorul Emanuel Pârvu ajunge la Curtea de Arges pentru proiecția specială a filmului Marocco

de | 10.11.2022 12:07 | Actualitate, Cultură, Home

Joi, 17 noiembrie, ora 18.00, la Centrul de Cultură și Arte “George Topîrceanu” din Curtea de Argeș, are loc proiecția specială a filmului Marocco, în regia lui Emanuel Pârvu. 

Regizorul Emanuel Pârvu va fi prezent la Curtea de Argeș pentru a sta de vorbă cu spectatorii, după proiecție. Intrarea în cadrul proiecției este liberă. 

Citește și: George Enescu a susţinut patru concerte la Piteşti

* Marocco spune o poveste despre responsabilitate și vinovăție, despre lipsa încrederii care generează un lanț de evenimente cu efecte devastatoare. Filmul urmărește destinele a două iubiri care ajung în situații de viață și de moarte ca urmare a neîncrederii și ridică o întrebare: “dacă fiecare are intenții bune, și totuși cineva moare, unde e greșeala?”

Mi se pare că relația părinte-copil conține cea mai puternică formă de iubire și e alcătuită din încredere, atenție, devotament, dăruire. Și atunci cred că e un loc foarte bun de săpat, de speculat. Tot ce s-a scris despre iubire continuă să fie un izvor nesfărșit, dar cred că perspectivă personală aduce un subiect nou pe piața. Adică tema rămâne aceeași, dar subiectele sunt nesfârșite, sunt practic câți oameni sunt.”, spune Emanuel Pârvu, regizorul filmului despre tema filmului, într-un interviu pentru Urban.ro

** Distribuție: Șerban Pavlu, Crina Semciuc, Emilia Popescu, Ana Indricău, Tudor Cucu Dumitrescu, Tania Filip, Vlad Brumaru, Mihaela Sîrbu, Mirela Gorea, Bianca Anastasiu  și copiii Amalia Constantinescu și Sonia Stolea. 

Citește și: O piaţă din Paris va primi numele lui George Enescu

Scenariul este semnat de Alexandru Popa și Emanuel Pârvu, imaginea îi aparține lui Silviu Stavilă; montajul- Dan Ștefan Pârlog și sunetul- Dumitru Alexandru.

Filmul este produs de Miruna Berescu, prin FAMart.

Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian în toamna anului trecut. În România, Marocco a fost inclus în Competiția Internațională a TIFF Cluj și a fost proiectat apoi la Festivalul de Film ANONIMUL în Deschiderea Serii Filmului Românesc. A urmat un traseu de festivaluri internaționale, fiind deja proiectat în Statele Unite, Germania, Italia, Israel, Franta, Indonezia, Luxemburg, Georgia, India.

Marocco a intrat în cinematografele din toată țara în 7 octombrie. ”, se transmite printr-un comunicat de presă.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *