Web Analytics
scris joi, 23.11.2023

Recunoaştere internaţională pentru conducerea Fundaţiei „Conservation Carpathia”

Barbara și Christoph Promberger au fost recompensați în Germania cu premiul Bambi pentru proiectul lor de înființare a Parcului Național din Munții Făgăraș

„Cu angajamentul lor altruist și angajat, cuplul Barbara și Christoph Promberger este un model pentru conservarea durabilă a naturii și gardieni hotărâți ai «pământului nostru». Prin proiectul lor, ei creează baza pentru ca o natură aflată sub stres permanent să se dezvolte din nou într-o bucată dintr-o lume ideală și pentru ca diversitatea noastră biologică să fie păstrată” – aceasta este o parte din motivația juriului de la Premiile „Bambi”, acordate recent la Munchen, în Germania, în cadrul galei cu numărul 75.

Recunoaştere internaţională pentru conducerea Fundaţiei „Conservation Carpathia”

La gala de la Munchen au mai fost premiați actorul Mads Mikkelsen și activistul Aleksei Navalnîi

Directorii executivi ai Fundației „Conservation Carpathia” au primit acolo premiul la categoria „Pământul nostru” („Unsere Erde”), „Bambi” onorând astfel angajamentul lor remarcabil în domeniul climei și conservării naturii de mulți ani. „Câștigătorii din acest an, Barbara și Christoph Promberger, sunt dedicați unui proiect ambițios de conservare a naturii: construiesc unul dintre cele mai mari parcuri naționale din Europa în mijlocul României, cu o suprafață de peste 250.000 de hectare. Viziunea lor asupra unei păduri durabile și sănătoase a convins juriul BAMBI”, se specifică în prezentarea premianților.

Activând îndeosebi în zona de nord a județului Argeș, Fundația „Conservation Carpathia” s-a lansat în urmă cu 14 ani într-un proiect ambițios a cărei finalitate este transformarea Masivului Făgăraș într-un parc național protejat. Activitățile de reîmpădurire, de reintroducere a unor specii dispărute în pădurile din Muscel, implementarea unor proiecte de protejare și conservare a pădurilor, dar și susținerea dezvoltării afacerilor și a educației sunt elemente care au contat în recompensarea numită Premiul „Unsere Erde” la gala „Bambi” O gală organizată din anul 1948 și în cadrul căreia au fost omagiați, de-a lungul timpului, Jean Marais, Michael Jackson, Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei, Bill Clinton, Sophia Loren, Franz Beckenbauer și Giorgio Armani. În acest an, printre cștigători s-au aflat actorul Mads Mikkelsen, activistul Aleksei Navalnîi și cântărețul și compozitorul german de origine română Peter Maffay.

Citește și Cazul băiatului bătut şi umilit de colege s-a lăsat doar cu sancţiuni disciplinare

Citește și Un nou proiect ecologic implementat de „Conservation Carpathia”

Film despre fagii seculari de la Nucșoara

Proiectul „Pădurea cu Povești Nemuritoare”, realizat de Fundația „Conservation Carpathia” și Primăria Nucșoara este evidențiat într-un film documentar denumit „Spiritul Pădurii”. Lansat pe prima platformă interactivă de streaming dedicată viitorului planetei noastre, WaterBear Network, filmul a fost realizat de Fundație împreună cu compania Jack Wolfskin.

Documentarul regizat de britanicul Jamie Jones este un apel la acțiune, menit să inspire publicul să protejeze mediul înconjurător. Acest mesaj este transmis de personajele din comunitate care sunt interconectate prin fagii bătrâni care se găsesc de sute de ani la Nucșoara. Filmul mai prezintă legăturile strânse dintre natură și om, perspectiva păstrării tradițiilor și a traiului autentic de la sat și modurile în care aceștia apreciază și protejează fagii bătrâni într-un fel nativ și simplu. Este o poveste despre speranță, perseverență și transformare.
Cătălin I. Butoiu

Citește și Ex-ginerele primarului Georgescu: „Cât eşti, eşti, când nu mai eşti…”

Citește și Deşi nu se aflau în cele mai bune relaţii, deputatul Bălăşoiu îl apără pe primarul Georgescu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *