Web Analytics
scris joi, 11.01.2024

Reclamaţii de abuz în serviciu şi omisiunea sesizării pentru Elena Lasconi

Nu o singură dată a afirmat primărița Câmpulungului că este subiectul unor sesizări și reclamații aproape la toate instituțiile. Și nu de bravadă, dacă ar fi vorba de așa ceva, dar Elena Lasconi face istorie și din acest punct de vedere. Adică trebuie să facă față mai multor plângeri ale unor persoane. Iar dacă arhitecta Anca Coșa a fost deseori evidențiată ca fiind autoare a unor sesizări legate de telenovela Bulevardul ”Pardon”, cu primărița băgată la înaintare, există și o altă persoană care și-a luat ținta Lasconi. Cu precizarea că de data aceasta este vorba îndeosebi de derularea unor procese.

Reclamaţii de abuz în serviciu şi omisiunea sesizării pentru Elena Lasconi

Gheorghe Mîzgaciu a reclamat-o pe primărița Câmpulungului la Direcția Națională Anticorupție pe la începutul mandatului obținut de aceasta. Reclamația inițială făcea referire la diverse achiziții publice efectuate de municipiul Câmpulung, acesteia fiindu-i atașate apoi și alte sesizări. Pe scurt, Elena Lasconi a fost reclamată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, sub diverse forme, iar unele susțineri în favoarea plângerii făceau referire la concluziile unui audit efectuat de Curtea de Conturi a României. Doar că procurorul de caz a dat soluție de clasare, aceasta fiind menținută și de către procurorul șef al DNA Pitești.
Nemulțumit, omul s-a adresat instanței cu o plângere împotriva ordonanței dată de magistrați. Și nu a avut succes nici la Tribunal.

Adică plângerea i-a fost respinsă ca fiind inadminisibilă, cu precizări precum, citez, ”Persoanele care formulează denunţ (art. 290 din Codul de procedură penală) nu au nici calitatea de parte şi nici calitatea de subiect procesual principal și, în consecinţă, nu pot justifica un interes legitim în a contesta soluţia procurorului de clasare, iar pe cale de consecinţă nici plângere în baza art. 340 cod procedură penală. Legea recunoaşte oricărei persoane dreptul de a sesiza organele de urmărire penală, atunci când apreciază că s-a comis o infracţiune, nu acelaşi lucru se poate afirma şi în ceea ce priveşte posibilitatea de a contesta în justiție actul prin care procurorul a apreciat, cu referire la aspectele sesizate, că nu este cazul să se înceapă urmărirea penală sau, după caz, să dispună trimiterea în judecată a persoanei (persoanelor) cercetate”.

Se judecă cu toată lumea

Cazul de mai sus s-a încheiat prin octombrie 2022. În același an, nemulțumit de situația locului de parcare, Mîzgaciu a reclamat-o la parchet nu doar pe Lasconi, ci și pe un funcționar al Primăriei Câmpulung. Și a fost vorba tot de abuz în serviciu. Procurorii nu i-au dat dreptate pârâtului, astfel că s-a ajuns iar la instanță. Reclamație respinsă! Cu precizarea că judecătorii au dispus completarea urmăririi penale sub aspectul faptei de fals intelectual. Iar printre cele două sesizări, omul a mai strecurat și una legată de… omisiunea sesizării. Adică Lasconi a trebuit să dea explicații la Parchet fiind acuzată că, deși avea cunoștință de săvârșirea unor infracțiuni, nu a sesizat organele judiciare!

Mîzgaciu s-a judecat și se judecă cu Finanțele, cu Transporturile, cu Poliția, Radiocomunicațiile, cu Consiliul Local, cu Prefectura, cu Casa de Pensii, cu cei de la Discriminare… S-a implicat și în cauza referitoare la cererea Prefecturii de anulare a autorizației de construire emisă pentru reabilitarea Bulevardului ”Pardon”, iar în cazul unor hotărâri adoptate de Consiliul Local Câmpulung a cerut anularea acestora. Au fost vizate, printre altele, hotărârile legate de sistemul de supraveghere video și de creditul de 55 de milioane de lei.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Oana Lasconi: „Sunt o bisexuală mândră, care a iubit mulți bărbați minunați, multe femei”

Citește și Cum a fost la pomana porcului la Câmpulung, cu Mircea Lucescu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *