Web Analytics
scris vineri, 17.05.2024

Benzinărie închisă la Călinești. Punea în pericol un cămin de bătrâni

Benzinărie închisă la Călinești. Punea în pericol un cămin de bătrâni

ISU Argeș lăsat fără autorizație stația de benzină de la Călinești, după ce au constatat că nerespectarea condițiilor care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu. S-au constatat că autorizația de securitate la incendiu își pierduse valabilitatea și că nu asigura limitarea propagării incendiilor. Ceea ce este cu atât mai grav, în apropiere se află un cămin de bătrâni.

„Conform prevederilor HGR 915/2015, privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi, nu intră în competența instituției noastre oprirea funcționării ori utilizării unor astfel de obiective.

În urma unui control al inspectorilor de prevenire, planificat la respectivul obiectiv, s-a constatat că în prezent nu se mai respectă cerințele care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu, fapt pentru care s-a constatat pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu pentru stația mixtă de distribuție carburanți și aplicarea unei amenzi contravenționale.

Citește și Exemplu de spirit civic în Călinești. Cetățenii au ajutat la stingerea unui incendiu
Deficiența constatată face referire la neasigurarea limitării propagării incendiilor la vecinătăți, deoarece nu se asigură distanța minimă de siguranță între instalația de distribuție GPL la autovehicule de tip SKID și construcțiile învecinate, respectiv, un centru de asistență socială (cămin de bătrâni), în conformitate cu prevederile NP-037/99- Normativ de proiectare, execuție şi exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate pentru autovehicule.

Situația prezentată mai sus a apărut din cauza schimbării domeniului de activitate al clădirii vecine, din unitate de primire turistică în camin de bătrâni.

De asemenea, facem mențiunea că unitatea amintită anterior funcționează fără deținerea autorizației de securitate la incendiu, fapt care a condus la aplicarea unor amenzi contravenționale, pe timpul controalelor de prevenire și emiterea unei recomandări de suspendare a licențierii serviciului social, conform Ordinului comun 179/12089/20892/2023.

Totodată, nici în cazul acestor tipuri de obiective, instituția noastră nu poate dispune oprirea funcționării ori utilizării, conform prevederilor HGR 915/2015″, se arată într-un comunicat de presă al ISU Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită